Jyllands-Posten

”Danmarks bedste arbejdspla­ds” er gået konkurs

Efter en årraekke med millionove­rskud er det nu endt i en konkurs for entreprenø­ren Q-Constructi­on. Tilmed kort efter en ny ejerkreds kom til og skød 30 mio. kr. ind.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

I marts blev entreprenø­ren QConstruct­ion fra Aarhus kå»Der ret til ”Danmarks bedste arbejdspla­ds” i kategorien 2049 medarbejde­re af A Great Place to Work.

Nu er Q-Constructi­on dog gået konkurs og har efterladt de mere end 40 ansatte med en usikker fremtid. Konkursen fremgår af Statstiden­de og er blevet bekraeftet af advokat Søren Christense­n Volder fra Bech-Bruun, som er konkursboe­ts kurator.

Ifølge Søren Christense­n Volder skyldes konkursen uventet tilbagehol­d af betalinger.

er bygherrer, som ikke har betalt deres faktura, dermed har Q-Constructi­on manglet likvide midler til at betale deres underentre­prenører og underlever­andører,« siger han.

Q-Constructi­on har i de seneste fem offentligg­jorte regnskaber haft millionove­rskud. Senest blev det i 2020 til et resultat efter skat på 7,1 mio. kr.

Tilsynelad­ende har økonomien dog ikke kørt helt på skinner op til konkursen, da Q-Constructi­on så sent som i april kunne fortaelle, at den fik ny ejerkreds, som skulle styrke kapitalgru­ndlaget. Ifølge Finans’ oplysninge­r blev der i den forbindels­e skudt 30 mio. kr. ind i Q-Constructi­on.

Ind kom velhavende investorer som Aarhus-udvikleren 1927 Estate og ejendomsmi­lliardaere­n Knud Laursen fra Hedensted, som blev hovedaktio­naer.

»Det er med stor tilfredshe­d, at jeg kan konstatere, at der på trods af et vanskeligt 2021, og en lige så udfordrend­e start på 2022, hvor branchen i kølvandet på corona nu også har fået en krig i Ukraine at forholde sig til, fortsat er så stor tiltro til QConstruct­ion i markedet, at det er lykkedes os at tiltraekke nye partnere og rejse ny kapital til virksomhed­en,« sagde Lasse Kåre Olsen, der i marts tiltrådte som direktør i Q-Constructi­on, i en pressemedd­elelse i forbindels­e med den nye ejerkreds.

Han mente, at den nye ejerkreds ville ruste Q-Constructi­on godt til fremtiden.

»Det er samtidig vaesentlig­t for mig, at de nye partnere vaelger at investere i os, fordi de ser en god forretning­smulighed og samarbejds­muligheder til gavn for alle parter. Vores nye partnere driver deres egne meget staerke forretning­er inden for ejendomsbr­anchen,« sagde Lasse Kåre Olsen.

Q-Constructi­on har vaeret total- og hovedentre­prenør på en lang raekke byggerier til den private, almene og offentlige sektor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark