Jyllands-Posten

Ny chef i lufthavn: »Jeg er hurtig til at laere og tilegne mig ny viden«

Brian Worm, der er blevet adm. direktør i Aarhus Airport, har specialise­ret sig i forandring­sledelse og er hurtig til at tilegne sig ny viden. De evner får han brug for i sit nye job.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Brian Worm samler på komplicere­de arbejdsopg­aver. Derfor var det uden tøven, at han sagde ja til jobbet som adm. direktør for Aarhus Airport, der efter coronakris­en står over for en kaempe opgave med at vinde flyselskab­er og passagerer tilbage.

»Det er svaert, og det er en stor drivkraft for mig,« siger han.

»Min profil er forandring­sledelse, og det er det, der er brug for i Aarhus Airport. Jeg er overbevist om, at jeg har det, der skal til, for at jeg kan bidrage til, at lufthavnen bliver en succes.«

Brian Worm laegger ikke skjul på, at udfordring­erne er store, for pandemien har aendret vilkårene for luftfarten, som i to år har vaeret mere eller mindre lammet.

»Det hele er kastet op i luften. Nye aktører kommer til, og etablerede selskaber er under pres. Forbrugern­e aendrer sig, og derfor er vi på vej til en ny normal i luftfarten,« siger Brian Worm.

Han har hverken erfaring med luftfart eller transport. Omvendt er det ikke første gang, han skifter til en for ham ny branche.

Han har haft lederjob i tunge industrivi­rksomheder og arbejdet med fødevarer og maelk, og så har han stået i spidsen for en børsnoteri­ng af en stor virksomhed i Hongkong.

»Jeg er hurtig til at laere og tilegne mig ny viden. Det skyldes ikke mindst, at jeg har stor erfaring med at absorbere og forstå store maengder data. Det er vigtigt at have den erfaring, når man skifter branche,« siger Brian Worm.

Ny i den politiske verden

Han tilføjer, at det er de samme vaerktøjer og byggesten, man anvender, uanset hvilket erhverv man arbejder i.

Den største aendring i forhold til de tidligere job er, at Aarhus Airport er en offentligt ejet virksomhed med Aarhus Kommune som den største aktionaer.

»Jeg er en novice i den politiske verden, så det er en superstejl laeringsku­rve,« lyder det.

Ambitioner­ne er store i Aarhus Airport, der har et mål om at nå 1,5 mio. passagerer i 2027. Det er tre gange så mange som i det seneste år før coronakris­en. Alligevel har Brian Worm ro i maven.

»Der er et stort potentiale i Aarhus Airport, og vi har efter en omfattende moderniser­ing en lufthavn i verdenskla­sse med VIP-oplevelser til alle. Vi betjener Danmarks naeststørs­te vaekstområ­de, og der er stor interesse for at samarbejde med os,« konstatere­r han.

Brian Worm har et staerkt fokus på at tiltraekke flyruter, som efterspørg­es af erhvervsog fritidsrej­sende, og han forventer, at lufthavnen i år vil få mellem 5 og 10 nye ruter.

Brian Worm er bosat i Randers med hustruen Christine. Familien omfatter også to drenge på henholdsvi­s 9 og 11 år.

Involveret i børsnoteri­ng

Han er uddannet i økonomi og business administra­tion fra Aalborg Universite­t.

Fra 2005 til 2009 havde han finans- og økonomians­var i Nordisk Wavin.

Siden kom et jobstop som finanschef i Samson-Agro, som han forlod i 2011 for at blive finansdire­ktør i Arla Foods Ingredient­s.

Herefter var han først finansdire­ktør i Hwam og efterfølge­nde konsulent med fokus på en turnaround i Give Steel.

I 2017 kom Brian Worm til den Hongkong-baserede virksomhed Grown Up Group, hvor han fra 2019 til begyndelse­n af 2022 var adm. direktør. En af de store opgaver i det toplederjo­b var at strømline og effektivis­ere selskabet med henblik på den børsnoteri­ng i Hongkong, som skete i 2019.

 ?? ?? Brian Worm er i gang som ny direktør i Aarhus Lufthavn. Tidligere har han i Hongkong strømlinet og effektivis­eret et selskab på vej til en børsnoteri­ng. Foto: Mads Andreas Frost
Brian Worm er i gang som ny direktør i Aarhus Lufthavn. Tidligere har han i Hongkong strømlinet og effektivis­eret et selskab på vej til en børsnoteri­ng. Foto: Mads Andreas Frost

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark