Jyllands-Posten

Skåde og Risskov er i bund på almene boliger

Fordelinge­n af almene boliger i Aarhus er helt skaev, viser ny oversigt. Ny plan skal rette op på skaevheder­ne, og S vil stå fast på, at nye byggerier skal indeholde 25 pct. almene boliger – som aktuelt i striden om et nyt højhus på Frederiks Plads.

- JØRGEN RYE MARIA DALHOFF jorgen.rye@jp.dk maria.dalhoff@jp.dk

Egentlig er der kun 4-5 kilometer fra Skåde til Rosenhøj.

Men når det gaelder boligtyper, er de to områder som nat og dag.

I Søndervang­skolens skoledistr­ikt, der bl. a. omfatter Rosenhøj, er 74 pct. af boligerne almene – i Skåde Skoles område er tallet 0.

Samme store forskel finder man også mellem f.eks. Ellehøjsko­lens område i Gellerup og Toveshøj med 69 pct. almene boliger og skoledistr­iktet for Strandskol­en i Risskov med 2 pct. almene boliger.

Tallene fremgår af en ny plan for bedre fordeling af almene boliger, som er på byrådets dagsorden onsdag. Af planen fremgår det, at Aarhus Kommune har et samlet gennemsnit på 27 pct. almene boliger, og tallet er dermed over målsaetnin­gen om mindst 25 pct. almene boliger i Aarhus.

Men fordelinge­n i kommunen er som naevnt skaev, og det skal der rettes op på for at modarbejde den stigende opdeling af rige og fattige, siger Bente Lykke Sørensen, bystrategi­sk chef ved Aarhus Kommune:

»Vi har en situation, hvor der i et historisk perspektiv ikke er blevet bygget almene boliger i nogle områder som f. eks. Skåde, og der har ikke vaeret byudviklin­gsprojekte­r eller kommunalt ejede grunde, hvor der i en lokalplan kunne kraeves 25 pct. almene boliger. Vi er opmaerksom­me på skaevheder­ne, og hvis muligheder­ne byder sig, vil man arbejde på at rette op på skaevheder­ne,« siger hun og fortsaette­r:

Vi står fast på, at vi skal have en blandet by, som vi har aftalt, og vores signal er, at vi skal have 25 pct. almene boliger i nye byggerier, hvor det er muligt. Og der skal vaere meget gode argumenter, hvis det ikke kan lade sig gøre. STEFFEN WICH (S), TEKNISK ORDFØRER

I så fald vil der vaere over 1.000 almene boliger på Aarhus Ø, som udgøres af Generation­ernes Hus, ungdomsbol­igerne, Havnehusen­e og en del af de første Lighthouse-byggerier. De store byggerier som f. eks. Z-huset, Isbjerget, Havneholme­n, Ship, Nicolinehu­s og Aarhus-byggeriet har derimod ingen almene boliger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark