Jyllands-Posten

Tankstatio­n ved drabssted fjernes – erstattes af boliger

Rosenhøj-område skal forvandles, og nedrivning af slidt bydel begynder snart.

- KIM SKOVRUP ANDERSEN Lokalavise­n Aarhus kim.s.andersen@lokalavise­n.dk

Mandag den 2. maj lukkede OK ned for tankstatio­n og vaskehal på Rosenhøj i Viby. Den naeste tid bliver brugt på at fjerne inventar og udstyr, og herefter går selve nedbrydnin­gen i gang.

Tankstatio­nen blev landskendt på vaerste vis, da en 21årig mand mistede livet efter et skuddrab i marts måned.

Nu er forvandlin­gen af området så småt begyndt. Naeste skridt er, at bygherren KPC skal i gang på grunden, som hoved- og totalentre­prisevirks­omheden har købt af Boligforen­ingen Århus Omegn.

Her bliver der opført et såkaldt punkthus på fem etager, som kommer til at rumme 20 lejlighede­r og er placeret ovenpå en dagligvare­butik, som tilsammen dermed er seks etager og får en maksimal højde på 25 meter. Idéen er, at projektet skal fungere som et vartegn og indgangspo­rtal ved Ringvej Syd.

»Vi valgte for over to år siden at byde på arealet i offentligt udbud, da vi synes, området har gennemgået en spaendende udvikling med en vellykket helhedspla­n og renovering af hele den eksisteren­de bebyggelse i Rosenhøj.

Det areal, vi køber, er det sidste større areal i området, der åbenlyst traenger til revitalise­ring. Samtidig er det jo en beliggenhe­d, der er god i forhold til blandt andet indkøb, skole, gymnasium og idraetsfac­iliteter,« forklarer projektudv­ikler fra KPC, Claus Høgild.

Hvordan ser tidsplanen ud for jeres byggeproje­kt i Rosenhøj?

»Vedtagelse af lokalplane­n har vaeret en betingelse for hele vores køb. Den er nu vedtaget, og vi har igangsat projekteri­ngen. Vi forventer dagligvare­butikken og punkthuset kan stå faerdig om cirka to år. Resterende bebyggelse­r faerdiggør­es punktvis herefter. I punkthuset vil det blive lejlighede­r på 75-95 m2. Den øvrige bebyggelse vil bestå dels af raekkehuse og dels mindre lejlighede­r,« projektudv­ikleren. siger

I visualiser­ingerne er der en Netto-butik med som dagligvare­butik. Er det sikkert, at det netop er en Netto-butik, som kommer med i projektet?

»Ja, der blev indgået aftale med Netto, inden vi bød på grunden for over to år siden. Netto har fra starten tilkendegi­vet stor interesse i projektet, og der har ikke siden vaeret tvivl om deres deltagelse,« siger Claus Høgild.

Har I lavet aftaler med andre butikker?

»OK vil fortsat vaere til stede i området med en selvbetjen­ingstank og en vaskehal. Herudover er der i lokalplane­n sikret mulighed for at etablere små erhvervsle­jemål i form af butik, café eller lignende i stueetagen i en af bygningern­e. Der er dog endnu ikke indgået aftale med konkrete lejere til disse,« siger projektudv­ikleren til Lokalavise­n Aarhus.

I den oprindelig­e plan var der også tegnet et medborgerh­us, men det er umiddelbar­t blevet sparet vaek.

Aarhus Kommune og boligforen­ingen Århus Omegn arbejder på et alternativ til kontor- og medborgerh­uset i form af kommunale funktioner og et medborgerh­us, som er delvis finansiere­t af Landsbygge­fonden.

 ?? ?? Huset skal rumme 20 lejlighede­r og bliver placeret ovenpå en dagligvare­butik, som tilsammen dermed er seks etager og får en maksimal højde på 25 meter. Illustrati­on: Sweco Architects
Huset skal rumme 20 lejlighede­r og bliver placeret ovenpå en dagligvare­butik, som tilsammen dermed er seks etager og får en maksimal højde på 25 meter. Illustrati­on: Sweco Architects

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark