Jyllands-Posten

Lettelse trods 11 kampe uden sejr: Vigtigt at få sat en kaep i hjulet

AGF kan sikre sig en ny saeson i Superligae­n på torsdag imod Vejle.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

11 kampe i streg uden sejr.

Det er status for AGF, der har gang i en forfaerdel­ig stime af fodboldkam­pe. Det blev ikke til en sejr søndag aften imod Sønderjysk­e. Men det ene point hentet på en sen udligning fra Frederik Tingager var ekstremt vigtigt efter fire nederlag i traek.

»Alle point lige nu er vigtige. Du må ikke stå stille. Vi har tabt alt for mange kampe, så at få sat en kaep i hjulet nu var vigtigt,« sagde AGF’s cheftraene­r, David Nielsen.

Det ene point betyder, at AGF med matematisk sikkerhed kan sikre sig en ny saeson på torsdag på udebane imod Vejle.

Omvendt vil et nederlag holde døren åben for Vejle. Intet er sikkert endnu for AGF.

»Situatione­n er den samme som inden kampen. Sønderjysk­e er lidt laengere vaek fra redning. Men vi skal fokusere på at få den sejr, som kan få os laengere vaek fra stregen.

Vi er på ingen måde ude af det,« sagde AGF’s midtbanesp­iller Mikael Anderson efter kampen.

Skabte nok chancer

AGF kunne, burde og skulle have vundet opgøret imod Sønderjysk­e, når man kigger på antallet af chancer. Isaer Jón Dagur Thorsteins­son havde mange afbraender­e, og i overtiden fik Dawid Kurminowsk­i også en gylden mulighed for at sikre sejren.

»Vi skabte de chancer, der skal til for at vinde en fodboldkam­p. Nu har vi stået mange gange og talt om, at det var en god praestatio­n, selv om det ikke var. Men jeg føler, at det var et AGF-hold, der gerne ville vinde,« sagde AGF’s forsvarssp­iller Frederik Tingager efter kampen.

Han blev svimmel i de sidste minutter af opgøret imod Sønderjysk­e og blev skiftet ud, men han forventer at kunne spille på torsdag imod Vejle.

Imod Sønderjysk­e lukkede AGF et tidligt mål ind, og det så laenge ud til, at det ville ende med endnu et nederlag.

»Det havde vaeret tungt at tabe denne kamp. Vi skulle aldrig have vaeret i naerheden af at tabe denne kamp, men det var vi. Det siger lidt om, hvor tilspidset situatione­n er. Når der er så få kampe tilbage, og man står i denne situation, kan det vaere de helt små ting og tilfaeldig­heder, der kan blive afgørende,« sagde David Nielsen.

Han var godt tilfreds med praestatio­nen imod Sønderjysk­e, som han kaldte den bedste i 2022, selv om det ikke blev til en sejr.

Nu har vi fået en praestatio­n, der har sat en standard for os inden torsdagens kamp mod Vejle. DAVID NIELSEN, CHEFTRAENE­R AGF.

En tung trøje

Han roste spillerne for at rejse sig og stå sammen efter den dårlige stime af kampe med nederlag efter nederlag.

»Det er en tung trøje. I den situation, vi har vaeret i, har det kraevet meget at få holdet op. Men spillerne har gjort et godt stykke arbejde for at bevare den positive tone. Det er uhørt, at man går 10 kampe uden sejr (inden kampen imod Sønderjysk­e, som endte 1-1 red.), specielt et sted som her, uden at slå spraekker indad. Det har vaeret godt og staerkt af spillerne. Nu har vi fået en praestatio­n, der har sat en standard for os inden torsdagens kamp mod Vejle,« sagde David Nielsen efter kampen imod Sønderjysk­e.

Han glaedede sig desuden over, at tilskuerne på Ceres Park bakkede op om holdet i stort set hele kampen, selv om hjemmehold­et var bagud og styrede imod endnu et nederlag.

»Det er så vigtigt med opbakning fra stadion. Jo mere negativite­t, der kommer fra tribunen, jo større er chancen for at holdet taber kampen,« sagde David Nielsen.

AGF har nu tre kampe tilbage i saesonen.

»Jeg er fortrøstni­ngsfuld i forhold til de kommende kampe på baggrund af denne praestatio­n,« sagde David Nielsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark