Jyllands-Posten

REMA 1000 DANMARK:

-

Discountka­eden Rema 1000 er ejet af den norske, familieeje­de koncern Reitan Retail.

Har aktuelt 360 butikker i Danmark, som drives af lokale franchiset­agere.

Rema 1000 Danmark beskaeftig­ede samlet 15.153 ved udgangen af 2021.

I 2020 var der ca. 14.700 ansatte i Danmark. pris, med fisk eller vegetarisk­e alternativ­er. Derfor er det heller ikke sådan, at de stigende fødevarepr­iser kan laegges direkte på omsaetning­en. Ligesom dagligvare­branchen også selv maerker de stigende råvarepris­er og prishoppet på energi og elektricit­et.

»Vi er heldigvis ikke så hårdt ramt som dem, der driver et større supermarke­d eller hypermarke­der. Vi skal ikke betale lige så meget for lys, fordi vores butikker er mindre, og vi har heller ikke så mange kølere og frysere som de større aktører. Vores højere salg per kvadratmet­er er med til at holde omkostning­erne nede,« siger Henrik Burkal.

Nedtonede ambitioner

Også forsynings­kaederne er ramt, og derfor skal branchen i langt højere grad end tidligere bruge flere ressourcer på at sikre varer på hylderne.

»Det kraever helt klart mere end tidligere at koordinere rigtigt, så der selvfølgel­ig er varer på hylderne til kunderne. Men vi bruger vores sunde fornuft og er i taet dialog med vores leverandør­er, så det ser fornuftigt ud. Den taette dialog sikrer, at vi ikke får store udsving,« siger Henrik Burkal.

Rema 1000 har tidligere meldt ud, at kaeden årligt ville åbne 10-15 butikker i Danmark. Ambitionen blev dog nedtonet i forbindels­e med pandemien, og i 2021 blev der kun åbnet tre butikker i henholdsvi­s Odense, Slots Bjergby og København.

Det betyder, at kaeden nu har 360 butikker herhjemme.

I år forventer discountka­eden at åbne fire-fem nye butikker. Samtidig er målet at gå frem på både top- og bundlinje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark