Jyllands-Posten

»Vi er på nuvaerende tidspunkt stadig kun 1 pct. af det, som vi kan blive«

Peter Holten Mühlmann har haft fart på, siden han stiftede Trustpilot, der er på børsen i London. Nu er det blevet vigtigt for ham ikke altid at have super travlt.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Peter Holten Mühlmann, CEO i Trustpilot, begynder typisk sin dag med først en løbetur og så morgenmad. Herefter saetter han sig ned og skriver, hvad han vil fokusere på den pågaeldend­e dag.

»Det er min kaereste, som har givet mig det råd tidligt på dagen at få overblik over, hvad jeg vil og ikke skal,« siger Peter Holten Mülhmann.

»Jeg forsøger at undgå at have super travlt, og derfor holder jeg mig til to-tre møder dagligt. Desuden fokuserer jeg på at traeffe de største og vigtigste beslutning­er for virksomhed­en.«

Til spørgsmåle­t om, hvor rig han er blevet, svarer han:

»Jeg mangler ikke noget og har penge til at kunne betale mine regninger resten af mit liv. Men fremfor alt har jeg frihed til at gøre, hvad jeg vil.«

Peter Holten Mülhmann stiftede i 2007 Trustpilot, der grundlaegg­ende bygger på forbrugere­s anmeldelse­r af en lange raekke forskellig­e slags forretning­er og brands.

I marts 2021 blev Trustpilot børsnotere­t på London Stock Exchange. Det blev børsen i den engelske hovedstad, fordi det gav bedst mening i forhold til de institutio­nelle investorer, som Peter Holten Mühlmann havde fokus på.

I løbet af det første halve år steg aktien. Men i slutningen af 2021 faldt kursen, og i første del af 2022 har der ligeledes vaeret kursfald.

Årsrapport­en for 2021 viste en omsaetning på 131 mio. dollars og et underskud på 25,9 mio. dollars.

Med tillid følger ansvar

Uanset kursfald og underskud er Peter Holten Mühlmann ikke i tvivl om, at Trustpilot vil udvikle sig positivt.

»Vi er på nuvaerende tidspunkt stadig kun 1 pct. af det, som vi kan blive. Vi kan 10- og 20-doble antallet af brugere og omsaetning­en,« som Peter Holten Mühlmann udtrykker det.

»Med stadig mere handel på internette­t og med den usikkerhed, som for øjeblikket hersker (i verden, red.), bliver Trustpilot­s anmeldelse­r endnu mere relevante.«

Han står i spidsen for Trustpilot og er medlem af en direktion med en halv snes medlemmer. Der er i Trustpilot rundt regnet 850 ansatte, heraf cirka 340 medarbejde­re i København.

Dertil kommer kontorer i London, Edinburgh, New York og Denver samt i Melbourne, Berlin, Vilnius, Amsterdam og Milano.

Trustpilot­s største markeder er Danmark, England, Holland og Italien. Ifølge topchefen bruger 93 pct. af brugerne Trustpilot gratis, mens resten er abonnenter.

Peter Holten Mühlmann, der er storebror til to søstre, voksede op i først Sønderborg og siden i Kollund taet på graensen til Tyskland. Hans mor er pensionere­t sygeplejer­ske, mens faren er pensionere­t som praktisere­nde laege.

»De gav mig kaerlighed og lagde vaegt på, at med tillid følger et ansvar,« pointerer Peter Holten Mühlmann.

Han oplevede også opbakning fra andre voksne familiemed­lemmer. Et medlem hjalp Peter Holten Mühlmann på vej, da han skulle vaelge uddannelse – og han endte med at blive bachelor i erhvervsøk­onomi. Et andet ydede et lån på 25.000 kr. på et tidspunkt tidligt i historien om Trustpilot, hvor der manglede penge til at daekke lønomkostn­ingerne.

Bor nord for København

Trustpilot blev etableret i Aarhus, men siden blev hovedkonto­ret lagt i København, hvor stifteren i de første år boede på et vaerelse i en lejlighed, mens hans virksomhed voksede til flere end 100 ansatte.

Nu bor han i et hus i Hellerup nord for København med Sabina Taheri. De har vaeret kaerester i snart fem år. Hun er CEO i Organized og en blandt flere, som Peter Holten Mühlmann spørger til råds. Til gengaeld har han ikke et idol blandt tidens mest omtalte lederskikk­elser, der fylder meget i nyhedsstrø­mmen og på sociale medier.

»Jeg har aldrig vaeret tilhaenger af disse idolisered­e billeder og beskrivels­er. De giver jo intet indblik i, når personen har det svaert og hårdt,« lyder det fra Peter Holten Mühlmann.

 ?? ?? Peter Holten Mühlmann stiftede i Aarhus sin virksomhed Trustpilot, der i 2021 blev noteret på London Stock Exchange. Foto: Trustpilot
Peter Holten Mühlmann stiftede i Aarhus sin virksomhed Trustpilot, der i 2021 blev noteret på London Stock Exchange. Foto: Trustpilot

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark