Jyllands-Posten

Kaos skal skaffe Aalborg en ny billet til årets fest

En form for ukontrolle­ret børnehåndb­old er nødvendig, hvis Aalborg igen skal sikre sig adgang til finaleweek­enden i Champions League, mener Henrik Møllgaard.

- KENNETH THYGESEN LUKAS BØTCHIER Kenneth.Thygesen@jp.dk sport@jp.dk

Det er taet på umuligt systematis­k at nedbryde et af klodens bedste håndboldho­ld angreb efter angreb i en kamp på 60 minutter. Derfor er de forsvarend­e danske mestre fra Aalborg tvunget til at skabe både uro, ballade og fart, ja, organisere­t kaos, onsdag aften, hvis et af klubbens store målsaetnin­ger skal indfries.

Sådan lyder det fra klubbens landsholds­profil Henrik Møllgaard før returkampe­n i Champions Leaguekvar­tfinalen mod Veszprem.

Hjemme i Gigantium skal

Aalborg indhente den ungarske topklubs forspring på syv mål, hvis nordjydern­e for andet år i traek skal nå til Champions Leagues Final Four-staevne i Køln i juni.

»Vi har både vaeret kede af det og taktisk gennemgået den første kamp ret kritisk i forhold til, hvad vi havde forberedt os på, og hvad vi rent faktisk oplevede,« siger han.

Rasmus Lauge og Veszprem vandt torsdagens første af to opgør med 36-29, og så stor en måldiffere­nce kraever ifølge Møllgaard en saerlig tilgang til kampen.

»Jeg kan simpelthen ikke se nogen anden udvej end en form for børnehåndb­old, er jeg lige ved at sige. Vi kan ikke bare spille seks mod seks mod dem og slå dem bold efter bold. Vi kan heller ikke dele sådan en kamp mod så dygtigt et hold op i små stykker og tro på, at vi kan vinde hvert femte-sjette minut med et mål,« siger han om ungarerne, der er sluttet blandt de sidste fire i Champions League i 9 af de seneste 20 saesoner.

»Til gengaeld skal vi på en eller anden måde skabe noget kaos, som gør, at vi kan hente tre-fire mål på trefire minutter, fordi alt braender og er ude af kontrol. Veszprem har spillere som Kentin Mahe og Petar Nenadic, der kan koge en lille smule over, og sker det i totre perioder, skal vi vaere skarpe og aede dem. Det er vores mulighed. Tidligere har nogle af de gamle, danske hold evnet at vinde 29-21 i sådan en returkamp. Jeg tror naermere, vi skal vinde 41-32.«

Ikke kedeligt

Som det første danske herrehold siden Fredericia HK i 1976 nåede Aalborg Håndbold i fjor til Champions League-finalen. Nederlaget til Barcelona har tilsynelad­ende ikke haft negativ indflydels­e på holdets europaeisk­e indsats i denne saeson. Tvaertimod. Som det første danske herrehold nogensinde sluttede Aalborg efter 14 kampe på førsteplad­sen i sin pulje foran bl.a. THW Kiel og Pick Szeged.

I den hjemlige liga kan Møllgaard og co. prale af at vaere indehaver af 8 af de 10 seneste uddelte pokaler, og billetten til dette års DMsemifina­le er også allerede booket før søndagens sidste slutspilsk­amp mod Skjern.

Det er ikke decideret kedeligt at vaere Aalborg-spiller i øjeblikket, indrømmer Møllgaard.

»Helt generelt ser vi både fitte og sultne ud. Vi ved godt, at alt skal afgøres i den naeste måneds tid. Som håndboldsp­iller er finaleweek­enden i Køln det allerstørs­te, man kan opleve, og derfor vil vi frygteligt gerne tilbage. Det er et helt vanvittigt arrangemen­t og virkelig årets håndboldfe­st. Vi har spillet så flot en Champions League-saeson, og vi vil vaere rigtig kede af at se det smuldre mellem haenderne på os,« siger han.

I de øvrige kvartfinal­er mødes Flensburg-Barcelona, THW Kiel-Paris og Montpellie­r-Vive Kielce.

 ?? ?? Henrik Møllgaard og Aalborg skal indhente syv mål i onsdagens Champions Leaguekvar­tfinale. Foto: Sportxpres­s/ Ritzau Scanpix
Henrik Møllgaard og Aalborg skal indhente syv mål i onsdagens Champions Leaguekvar­tfinale. Foto: Sportxpres­s/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark