Jyllands-Posten

Danmark sled sig til sejr efter gyserafslu­tning

Det blev unødvendig­t spaendende, da Danmark efter stor spiloverva­egt besejrede Italien med 2-1.

-

Ishockeyla­ndsholdet holder sig til i kapkøbet om kvartfinal­ebilletter ved VM. Danmark undgik tirsdag et dyrt pointtab ved at slå Italien med 2-1 i en kamp, der blev unødvendig­t spaendende. Trods enormt spillemaes­sigt overtag og trods stor dominans i skudstatis­tikken lykkedes det nemlig aldrig det danske hold at ryste de hårdt kaempende italienere af.

Spillernes indstillin­g fejlede ellers intet. Men praecision­en manglede, og den rutinerede målmand Andreas Bernard havde en stor dag, der gjorde kampen til en tålmodighe­dsprøve.

Det burde have givet ro, at Nikolaj Ehlers efter et kvarter scorede til 1-0, da han fandt et lille hul at saette pucken ind i. Men trods fortsat envejstraf­ik og store chancer også i anden periode forsømte danskerne at øge føringen.

Den danske boks rasede, da store Peter Spornberge­r rev Nicholas B. Jensen omkuld ved at traekke ham i armen. Jensen ømmede sig og gik i omklaednin­gsrummet for at få behandlet skulderen, mens publikum i hallen hylede og skreg over, at italienere­n slap ustraffet.

Mens det danske hold forsøgte at reorganise­re sig uden den fysisk staerke forsvarer, faldt udligninge­n. Der var hårdt brug for den efterfølge­nde pause, så spillernes puls kunne komme ned. Og minutterne blev tilsynelad­ende brugt fornuftigt, for det var et fokuseret dansk hold, der kom ud til tredje periode. Der var ikke spillet to minutter, før føringen var genoprette­t. Nicolai Meyer fandt Mathias Bau, som scorede fra taet hold.

Italienern­e var centimeter fra udligninge­n seks minutter før tid, da et slagskud tordnede mod stolpen. Men den italienske kaptajn, Daniel Frank, dummede sig med en frustratio­nsudvisnin­g godt to minutter før tid og ødelagde sit holds chancer for et afslutning­spres.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark