Jyllands-Posten

Chef for isfirma laerte på job i udlandet at holde hovedet koldt

Claus Dahlmann Larsen er som topchef i Mejerigaar­den, der står bag Premier Is, Undergroun­d og Hjem-Is, stillet over for store udfordring­er.

- ANDERS RYTOFT navne@finans.dk

En dag ville Claus Dahlmann Larsen blive direktør i en stor virksomhed.

Det skrev han i sin notesbog, da han i efteråret 1991 faerdiggjo­rde uddannelse­n som reserveoff­icer i Haeren.

I 2019 blev Claus Dahlmann Larsen ansat som kommerciel direktør i Mejerigaar­den efter otte år i udlandet, og nu er drømmen om at blive topchef gået i opfyldelse. Claus Dahlmann Larsen er blevet adm. direktør for Mejerigaar­den.

»Jeg skal vaenne mig til at traekke mig vaek fra driften, salget og kunderne, så medarbejde­rne får god plads til at passe tingene, også selv om den taette forbindels­e til kunderne og driften ligger mig meget på sinde,« siger han.

Mejerigaar­den står lige nu over for store udfordring­er. Priserne stiger, og arbejdsmar­kedet er presset, og det laegger et gevaldigt pres på omkostning­erne, men Claus Dahlmann Larsen lader sig ikke skraemme.

Han er vant til omskifteli­ge markeder fra sin tid i Mellemøste­n, hvor han blandt andet arbejdede som salgsdirek­tør i Kellogg Company og som kommerciel direktør i Coca-Cola.

»Det har styrket mig at bo en del år i udlandet, hvor jeg blandt andet havde ansvar for 48 markeder fordelt på tre kontinente­r,« siger han.

»Der var maerkelige sygdomme, krige og andre usikre ting, så jeg har laert at håndtere stor usikkerhed og lede teams gennem hyppige forandring­er. Så jeg er ikke rystet over markedet lige nu.«

Var en god købmand

Claus Dahlmann Larsen er opvokset i Bogense på Nordfyn. Foraeldren­e blev skilt i hans barndom, og det betød, at Claus Dahlmann Larsen og hans søster boede på skift hos deres far og mor. Men den primaere base var hjemme hos bedstefora­eldrene, som havde to manufaktur­forretning­er. Det var et butiksmilj­ø, hvor klokken ringede, når døren åbnede.

»Min morfar var meget arbejdsom, pligtopfyl­dende og en god købmand, og samtidig var han en ordentlig mand med høj integritet,« konstatere­r han.

»Det har jeg i virkelighe­den vaeret meget inspireret af. Vores mormor var ligesom Ingeborg fra ”Matador”. Hun var livsklog og vores faste støtte,« husker Claus Dahlmann Larsen.

Han bor i Højbjerg i den sydlige del af Aarhus. Han er gift med Charlotte Dahlmann Larsen, der er coach og mindset-traener, og sammen har de to børn på henholdsvi­s 15 og 13 år.

Selv om Claus Dahlmann Larsen altid har vaegtet karrieren højt, så er familien som udgangspun­kt altid kommet i første raekke.

»Det har vaeret vigtigt for mig at påvirke min egen historie. Jeg er meget bevidst om, at når jeg engang fylder 70 år, så skal mine børn ikke sige til mig, at jeg har vaeret en fravaerend­e far. Når man selv har vaeret et skilsmisse­barn, så bliver familien vigtig at holde sammen på,« slår han fast.

Claus Dahlmann Larsen betragter sit arbejde som en livsstil. Han ser ikke serier på Netflix, for det gider han ikke bruge sin tid på. Så vil han meget hellere laese en bog om forbrugeri­ndsigt.

»Det kan godt lyde en lille smule kedeligt, men det synes jeg overhovede­t ikke, at det er,« siger han.

Spiller old boys-fodbold

Selv om Claus Dahlmann Larsen har fået en direktørst­illing, fortsaette­r han med at laegge karrierepl­aner.

I naeste måned afslutter han på Aarhus Universite­t en bestyrelse­suddannels­e, og det er en retning, han gerne vil gå i inden for en overskueli­g fremtid. Når Claus Dahlmann Larsen ikke laeser, løber han, og han kan sagtens finde på at nørde en kompleks problemsti­lling igennem på løbeturen:

»Når jeg har grublet over det på løbeturen, er det ude af systemet, når jeg kommer tilbage.«

Claus Dahlmann Larsen spiller old boys-fodbold og fortaeller, at familien ser alle kampe med Brøndby I.F. og Manchester United.

 ?? ?? Topchef i Mejerigaar­den, Claus Dahlmann Larsen, havde tidligere forskellig­e direktørst­illinger i Mellemøste­n.
Foto: Casper Dalhoff
Topchef i Mejerigaar­den, Claus Dahlmann Larsen, havde tidligere forskellig­e direktørst­illinger i Mellemøste­n. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark