Jyllands-Posten

Mere medarbejde­rfryns skal hente de ansatte tilbage på arbejde

Nytaenknin­g, kultur og indslusnin­g af nye medarbejde­re lider under fravaeret af de mange, der arbejder hjemme efter coronapand­emien, påpeger en direktør.

- ANDERS MØRKBAK BRUUN anders.m.bruun@finans.dk

Virksomhed­erne skruer nu op for frynsegode­rne i et forsøg på at få folk tilbage på kontorgang­ene.

Selv om ISS Danmark i en ny analyse ser en tendens til, at flere og flere medarbejde­re i isaer større virksomhed­er vender tilbage til kontorerne, arbejder mange medarbejde­re fortsat meget hjemmefra her tre og en halv måned efter, at coronanedl­ukningen af Danmark sluttede.

Med det øgede såkaldte hybride arbejde er det bl.a. svaert at skabe en kultur på arbejdspla­dsen og onboarde nye ansatte ordentligt, påpeger Henrik Tornager, business unit director i ISS for det forretning­sben, som har med serviceyde­lser for bl.a. kontorvirk­somheder at gøre.

Det er årsagen til, at mange virksomhed­er for tiden indfører flere medarbejde­rgoder for de tilstedeva­erende ansatte. Det billede tegner den store danske servicekon­cerns såkaldte Pulseanaly­se af tendenser på arbejdspla­dser verden over.

Ifølge analysen investerer 62 pct. af virksomhed­erne i at opgradere facilitete­rne på arbejdspla­dsen. Det sker ifølge analysen for at forbedre samarbejde og innovation, at traekke folk ind på kontoret og at øge de ansattes følelse af tilknytnin­g til virksomhed­en.

Et konkret eksempel er ifølge ISS, at kantinemad­en får et nøk opad i kvalitet, sundhed og baeredygti­ghed.

»I mange år har vi arbejdet med at komme vaek fra den gamle buffet og hen mod portionsan­retninger med sundere, baeredygti­g og bl.a. vegetarisk mad. Efter corona kan vi se, at der sker et ryk i den retning i mange virksomhed­er,« siger Henrik Tornager.

Et andet tilbud til ISS’ kunder er en såkaldt golden ticket – en praemie uddelt en gang om måneden til en heldig medarbejde­r, hvis bil får en gratis vask og rengøring.

Tiltag som de ovenståend­e vurderer Henrik Tornager skyldes ønsket om at kunne konkurrere om og fastholde de ansatte samt at få dem ind på kontoret, så kulturen lettere kan skabes.

Forskellig­e behov

Chief of staff i fintech-selskabet Lunar Thomas Bay påpeger, at man – groft sagt – kan dele Lunars ansatte op i to typer: De, der har et stort behov for at vaere sociale med kollegerne og mødes, og de, der trives med at fordybe sig alene eller har et behov for at arbejde på distancen visse dage.

De ansatte i Lunar bliver ikke bedt direkte om at møde på arbejde. Allerede inden pandemien havde man mulighed for hjemmearbe­jde, og ifølge Thomas Bay er det blevet mere normalt for mange af medarbejde­rne at arbejde hjemmefra.

»Vi er en teknologiv­enlig virksomhed, og fleksibili­tet for de ansatte ligger i vores sektor. Vi har altid tilbudt mulighed for hjemmearbe­jde,« siger han.

Dog har man – ifølge Thomas Bay bl.a. for at få flere af de ansatte ind på kontoret på Kgs. Nytorv midt i København – opgraderet kantineord­ningen, som nu står på morgenmad, frokost samt et sundt energitils­kud ud på eftermidda­gen. Man tilbyder også de ansatte mulighed for at deltage i sport, bl.a. padeltenni­s, boksning og løbeklub. Desuden tilbyder man yoga og mentaltrae­ning.

»Samlet udgør de tilbud en treenighed for sundhed: det mentale, motion og kost,« siger Thomas Bay.

 ?? ?? Thomas Bay er chief of staff i fintech-selskabet Lunar, som er blandt de tre fjerdedele af de danske virksomhed­er, der har løftet nogle af de forebyggen­de coronafora­nstaltning­er, men ikke alle. Foto: PR
Thomas Bay er chief of staff i fintech-selskabet Lunar, som er blandt de tre fjerdedele af de danske virksomhed­er, der har løftet nogle af de forebyggen­de coronafora­nstaltning­er, men ikke alle. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark