Jyllands-Posten

Flere gaester ønsker at overnatte på naesten udsolgt Smukfest

For første gang i mange år bliver det sandsynlig­vis ikke muligt at købe billetter ved indgangen på Smukfest i Skanderbor­g.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

To en halv måned inden Smukfest er det ved at vaere slut med både festivalbi­lletter og overnatnin­gsmulighed­er. I øjeblikket er der kun søndagsbil­letter tilbage, men de er ved at slippe op, oplyser talsmand Søren Eskildsen fra Skanderbor­g Festivalkl­ub.

»Der er virkelig stor chance for, at vi for første gang i årevis kan melde udsolgt – også for søndagsbil­letter. Normalt kan vi saelge billetter i døren om søndagen, men det kommer sandsynlig­vis ikke til at ske i år,« vurderer talsmanden.

Forventnin­gerne til, at Danmarks naeststørs­te festival, efter to års coronanedl­ukning, vil levere et brag af en fest, er ifølge Søren Eskildsen meget store. På åbningsdag­en, onsdag den 3. august, hvor der ofte er endagsbill­etter i overskud, optraeder f.eks. et af festivalen­s hovednavne, canadiske Justin Bieber. I minutterne efter annoncerin­gen af denne koncert blev de sidste onsdagsbil­letter revet vaek.

Billig søndag

Partoutarm­bånd er i stor stil blevet overført fra de aflyste festivaler i 2020 og 2021, og dermed har der reelt ikke vaeret partoutbil­letter til salg i år.

Endagsarmb­ånd til onsdag, torsdag, fredag og lørdag er også blevet overført fra de aflyste festivaler. Til gengaeld har der ikke vaeret samme rift om søndagsbil­letter, hvor dele af festivalom­rådet er lukket. Alligevel svinder det i den bunke på billetkont­oret, og det med god grund, mener festivalta­lsmanden.

»Vi synes, at vi har formået at strikke et godt søndagspro­gram sammen med bl.a. standup ved Anders Matthesen og koncerter med f.eks. Scarlet Pleasure, Queen Machine og Magtens Korridorer. For billetpris­en på 275 kr. kan man normalt ikke få en billet til bare en af de koncerter,« understreg­er Søren Eskildsen.

»Dernaest er der en hunger efter at komme på musikfesti­val i år. Den smitter også af på vores søndag, hvor der saedvanlig­vis også er en meget afslappet og tilbagelae­net stemning,« forklarer han.

Paphuse er vaek

Tilsynelad­ende har flere gaester end tidligere også bestemt sig for at blive og overnatte på festivalom­rådet.

De luksuriøse boformer – cansleep, pigme, tenthouse, hummelhous­e og praeriehyt­ter – som der også er et begraenset udbud af, har laenge vaeret udsolgt. Men de øvrige overnatnin­gsformer – ikke mindst hotelt til to og fire personer – er der ifølge talsmanden stadig god efterspørg­sel på.

»Alle overnatnin­gsformer taettest på festivalen er udsolgt, og det er de tidligere i år, end de plejer at vaere. For første gang er paphusene også vaek, og det vidner om en meget stor efterspørg­sel,« fortaeller han.

Forfest på Kaerlighed­en

Smukfest har, ud over en raekke danske topnavne, internatio­nale kunstnere som Gorillaz, Herbie Hancock og Kraftwerk på plakaten. Flere vil blive annonceret i den kommende tid.

Søren Eskildsen håber, at rigtige mange festivalga­ester med partoutarm­bånd allerede vil ankomme onsdag, bl.a. for at opleve Justin Bieber på festivalen­s nye bøgescene.

»Det bliver en vildt fantastisk åbningsdag med et godt program, som vi ønsker, at så mange af vores gaester som muligt vil opleve,« siger han.

»I det hele taget laegger vi op til fem dages fantastisk fest med forfest fra søndag for de unge ude på Kaerlighed­en med livecamp og masser af gode upcoming danske bands. Her skal vi også byde tre nye generation­er velkommen, og dem glaeder vi os til at give en god festivalop­levelse,« siger Søren Eskildsen.

Alle overnatnin­gsformer taettest på festivalen er udsolgt, og det er de tidligere i år, end de plejer at vaere. SØREN ESKILDSEN, TALSMAND, SKANDERBOR­G FESTIVALKL­UB

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark