Jyllands-Posten

Hvad skal Marselis Boulevard bruges til?

Park, p-pladser eller noget helt tredje? Borgerne kan nu komme med bud på, hvad der skal vaere over den kommende tunnel, der skal løbe under Marselis Boulevard.

-

Skal Marselis Boulevard vaere mere grøn?

Skal alléer og avenuer gendannes på tvaers?

Spørgsmåle­ne stiller Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, som nu indkalder idéer og forslag for fremtidens Marselis Boulevard. Staten har lovet at betale størstedel­en af en tunnel under boulevarde­n, der går fra Strandveje­n til Åhavevej. Når Marselistu­nnelen er etableret, vil trafikken på Marselis Boulevard blive markant mindre. Formentlig med en trafikmaen­gde, som vil svare til den maengde, der i dag er på Silkeborgv­ej gennem Åbyhøj, oplyser kommunen.

»I dag er Marselis Boulevard karakteris­eret ved en tung trafikmaen­gde – saerligt den tunge trafik til og fra havnen fylder og larmer. Men når den tunge trafik forsvinder fra boulevarde­n, vil boulevarde­n aendre sig. Jeg er meget optaget af, hvordan vi kan få revitalise­ret Marselis Boulevard og få skabt et nyt by- og gaderum. Jeg vil bl.a. se på, hvordan vi kan få skabt forbindels­er på tvaers videre ud til vores grønne områder i syd,« siger rådmand Steen Stavnsbo (K), Teknik og Miljø.

Høringsfas­en løber til den 13. juni 2022. Når idéfasen er slut, vil Vejdirekto­ratet ifølge en pressemedd­elelse fra Aarhus Kommune sammenfatt­e og besvare de indkomne idéer og forslag i et samlet notat. På hverdage kører i dag 18.000 bilister på Marselis Boulevard, oplyser Aarhus Kommune.

Høringspro­cessen om Marselis Boulevard er en del af den indledende høring om Marselistu­nnelen. Vejdirekto­ratet

og Aarhus Kommune inviterer i samme forbindels­e til et borgermøde om Marselistu­nnelen og ny Marselis Boulevard. Mødet finder sted den 31. maj fra 18.30-21.00 på Marselisbo­rg Gymnasium.

Med Folketinge­ts seneste infrastruk­turplan er det aftalt, at staten giver et bidrag på 2,1 mia. kr. til Marselistu­nnellen, mens Aarhus Kommune og Aarhus Havn tilsammen skal give 600 mio. kr.

 ?? ?? På hverdage kører der ifølge Aarhus Kommune ca. 18.000 bilister på Marselis Boulevard. Foto: Aarhus Kommune
På hverdage kører der ifølge Aarhus Kommune ca. 18.000 bilister på Marselis Boulevard. Foto: Aarhus Kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark