Jyllands-Posten

Smitte med coronaviru­s bliver ved med at aftage

-

med coronaviru­s fortsaette­r med at falde, som den har gjort i noget tid. Det samme gaelder for antallet af foretagne pcr-test, der også bliver ved med at falde.

Det er nogle af konklusion­erne i den seneste tendensrap­port fra Statens Serum Institut (SSI) vedrørende coronaepid­emien.

Rapporten bygger på data fra den seneste uge. Det vil sige lidt af både uge 18 og uge 19. I perioden er antallet af nye coronatilf­aelde faldet med 18 pct. Med faldet er det i uge 19 i gennemsnit 82 af 100.000 borgere, der har fået en positiv test for corona gennem en pcr-test. I den samme periode er antallet af pcr-test faldet med 14 pct. I uge 19 har der i snit vaeret foretaget knap 7.000 pcr-test om dagen.

»Smitten falder generelt i samfundet og på tvaers af alle aldersgrup­per,« siger Rebecca Legarth, afdelingsl­aege hos SSI.

Faerre indlaeggel­ser

Den faldende smitte kan vaere en medvirkend­e årsag til, at også antallet af coronaindl­aeggelser ligeledes er faldende. Bare i uge 19 er antallet af tilfaelde, hvor en patient med corona er blevet indlagt, faldet med 23 pct. Torsdag var der på landsplan 383 indlagte med coronaviru­s.

De seneste uger og måneder har der vaeret en faldende tendens i såvel antallet af nye coronatilf­aelde, antallet af test og antallet af coronaindl­agte. Blandt andet på grund af den udvikling er alle coronarest­riktioner blevet ophaevet.

Derudover har sundhedsmy­ndighedern­e aendret anbefaling­erne for, hvem der eksempelvi­s kan have gavn af en coronatest ved symptomer. I dag anbefales det, at man kun bør lade sig teste, hvis man får symptomer på corona, føler sig syg og samtidig er i øget risiko for et alvorligt forløb med corona.

Det anbefales ikke laengere at blive testet, hvis man bor sammen med en smittet person, eller hvis man i anden sammenhaen­g har haft kontakt til en smittet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark