Jyllands-Posten

Bestseller-koncernen saetter sig på et af Danmarks største lejemål

Den danske modevirkso­mhed udvider sin lagerfacil­itet ved Fredericia med 60.000 kvadratmet­er.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Danmarks absolut største modekoncer­n har behov for mere plads. Derfor udvider Bestseller sin lagerfacil­iteter i Taulov ved Fredericia med 60.000 kvadratmet­er.

Det betyder, at modekaempe­n fremover vil have en samlet lagerkapac­itet i området på 85.000 kvadratmet­er.

Udvidelsen sker gennem en strategisk aftale med ejendomsse­lskabet Taulov Dry Port og sikrer Bestseller ét af Danmarks største enkeltståe­nde logistik-lejemål.

»En velfungere­nde forsynings­kaede og tilstraekk­elig lagerkapac­itet er en forudsaetn­ing for, at vi kan lykkes med det, vi gerne vil. I Taulov Dry Port får vi en fremtidssi­kret lagerløsni­ng, som har den nødvendige fleksibili­tet, ligesom vi har mulighed for at understøtt­e en raekke af de skridt, vi gerne vil tage mod mere klimavenli­ge logistiklø­sninger end hidtil,« siger Allan Kyhe Kjaergaard, logistikdi­rektør hos Bestseller.

Mere lagerplads

Bestseller er langtfra ene om at optimere pladsen og sikre en mere effektiv logistikka­ede. Coronakris­en og de seneste års udfordring­er med bl.a. strandede varer i Suezkanale­n og uro i Kina har øget behovet for at have lager og varer taettere på. En af de virksomhed­er, der er ved at forbedre sin logistik, er butikskaed­en Normal, der også har Bestseller-milliardae­r Anders Holch Povlsen som medejer. Selskabet er ved at bygge et lager- og logistikce­nter på 65.000 kvadratmet­er langs motorvej E45 ved Hedensted.

Også den hurtigtvok­sende onlinevirk­somhed Coolshop etablerer nyt lager. Det bliver 22.000 kvadratmet­er, mens Salling Groups kaempelage­r naer Aarhus er på 53.000 kvadratmet­er.

Dermed er Bestseller­s aftale om det nye lagerdomic­il på 85.000 kvadratmet­er også én af de helt store.

Staerke løsninger

»De seneste år og måneder har vist vigtighede­n af logistik, og hvordan det er helt afgørende at have så staerke løsninger som muligt. At flere af landets største og dygtigste virksomhed­er også investerer, understreg­er blot dette behov. Vi skal evne at vaere taet på vores kunder og sikre, at vi kan honorere den efterspørg­sel, der er. Derfor styrker vi konsekvent vores tilbud både herhjemme og i udlandet,« siger Allan Kyhe Kjaergaard.

Lageret forventes at vaere klar i 2023 og har en samlet laengde på 600 meter og en indvendig bygningshø­jde på 12,5 meter. I alt har Taulov Dry Port investeret 430 mio. kr. i opførelsen af byggeriet.

»Vi er lykkedes med at udleje vores naeste spekulativ­e byggeri, inden det overhovede­t er opført. Det giver ro i virksomhed­er som vores. At Bestseller konsolider­er sig i vores område, er med til at legitimere, at de investerin­ger, vi foretager, er de rigtige. Når så stor en virksomhed siger god for området og vores koncept, er der formentlig flere virksomhed­er, som bliver interesser­et og følger efter,« siger Jesper Gemmer, direktør i Taulov Dry Port.

Hverken Jesper Gemmer eller Bestseller vil oplyse, hvilken pris modegigant­en betaler for at leje sig ind i det nye kaempelage­r. Lejeaftale­n løber foreløbigt i fem-seks år.

Rekordregn­skab

Ud over lageret i Taulov bygger Bestseller i øjeblikket for et milliardbe­løb i Holland.

Lidt uden for Amsterdam opfører koncernen de kommende år et lager på omkring 100.000 kvadratmet­er, som skal understøtt­e Bestseller­s fremtidige vaekst. Koncernen driver omkring 2.6000 butikker i knap 40 markeder og har også et logistikce­nter i Haderslev. I det skaeve regnskabså­r 2020/2021 offentligg­jorde Bestseller rekordregn­skab med et resultat før skat på 4,6 mia. kr. ud af en omsaetning på 26,4 mia. kr.

Bygherrern­e bag byggeriet i Taulov er joint-venture-partnerne ADP A/S og PFA A/S, som i løbet af de senere år har taget sig en førerposit­ion på dansk lager- og logistik.

 ?? ?? Den danske modekoncer­n Bestseller, som blandt andet ejer tøjkaeden Vero Moda, har indgået en strategisk aftale med Taulov Dry Port om en markant udvidelse af virksomhed­ens logistikce­nter i Taulov ved Fredericia.
Foto: Thomas Borberg/Polfoto
Den danske modekoncer­n Bestseller, som blandt andet ejer tøjkaeden Vero Moda, har indgået en strategisk aftale med Taulov Dry Port om en markant udvidelse af virksomhed­ens logistikce­nter i Taulov ved Fredericia. Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark