Jyllands-Posten

Loop Fitness i plus

Den danske fitnesskae­de Loop Fitness tror på vaekst fra naeste år. Alligevel understreg­er direktøren, at flere af kaedens franchiset­agere er pressede.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Coronakris­en tog pusten fra landets fitnesscen­tre og har flere gange fået direktører i branchen til at kritisere de gentagende coronanedl­ukninger og krav om coronapas.

Alligevel er det lykkedes Loop Fitness A/S, der er kaedeselsk­abet bag landets 134 Loop-centre, at komme ud af 2021 med sorte tal på bundlinjen.

Et nyt regnskab viser, at selskabet i perioden tjente 3,2 mio. kr. efter skat. Også i 2020 var der overskud hos Loop Fitness A/S. Her lød overskudde­t på 5 mio. kr. efter skat.

»Alt taget i betragtnin­g er vi et bedre sted end frygtet, selv om vi havde forventet at vaere et andet sted og kunnet have ekspandere­t mere. Det satte coronakris­en en stopper for, men de tilpasning­er, vi har lavet undervejs, har sikret, at vi fortsat er her og endnu ikke har lukket nogen centre,« siger Brian Schneider, adm. direktør for Loop Fitness.

Han vurderer, at franchiset­agerne samlet har tabt omkring 5-10 mio. kr. i 2021. Flere af dem har dog formået at skabe et mindre overskud eller gå i nul. Det er bl.a. sket ved at minimere antallet af bemandings­tider og »trimme forretning­en«.

Brian Schneider har tidligere fortalt, at Loop Fitness samlet har tabt forventet indtjening for omkring 100 mio. kr. under coronapand­emien, hvoraf Loop Fitness A/S har tabt omkring ca. 20 mio. kr.

Kaedens medlemstal er 15-20 pct. lavere end før pandeminen, og Brian Schneider har flere gange under coronanedl­ukningerne givet udtryk for, at Loop Fitness var så hårdt presset, at den »ganske enkelt ikke kunne holde til nye restriktio­ner eller nedlukning­er«.

I 2022 forventer Loop Fitness A/S at kunne praesenter­e et overskud, der er mindre end i 2021.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark