Jyllands-Posten

Bavarian steg på abekopper – Ambu steg på nyhed om ny direktør

-

Der var ingen andre aktier på den københavns­ke fondsbørs, der kunne nå op på siden af Bavarian Nordic, som lå i toppen af eliteindek­set dagen igennem, mens nyheden om udbrud af abekopper spredte sig.

Men det var de røde aktier, der havde overtaget, og samlet faldt eliteindek­set, C25, med 1,19 pct. til 1.609,07. Faldet kom efter en voldsom nedtur i USA onsdag, hvor investorer­ne var skraemt af effekten på virksomhed­ernes overskud fra høj inflation og problemer i forsynings­kaederne.

I bunden af C25-indekset trak Pandora, Rockwool og A.P. MøllerMaer­sk ned med fald på mellem 6,5 og 4,7 pct.

De seneste dage er der opdaget smitte med abekopper i både Sverige, Storbritan­nien, Portugal og USA, mens 23 personer mistaenkes at vaere smittet i Spanien. Og en vaccinekon­trakt til Bavarian Nordic var torsdag med til at cementere kurshoppet, da et unavngivet europaeisk land bestilte en ordre af vaccinen Imvanex mod abekopper. Aktien steg 29,5 pct. til 183 kr.

Sydbank ser positivt på den indgåede kontrakt med Bavarian om vaccineord­ren, selv om det må ventes at vaere en beskeden ordrestørr­else, eftersom selskabet fastholder sine forventnin­ger til 2022, skriver senioranal­ytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i en analyse.

Bavarian har som det eneste selskab en myndigheds­godkendt vaccine mod abekopper. Ifm. godkendels­en fra den amerikansk­e fødevareog laegemidde­lstyrelse, FDA, i september 2019 blev topsalgspo­tentialet for vaccinen opgjort til 65 mio. dollar.

En time før lukketid kom Ambu med meddelelse­n om, at medicosels­kabet får ny direktør fra og med fredag. Det er Britt Meelby Jensen, der overtager tømmerne fra topchefen gennem de seneste tre år, Juan Jose Gonzalez. Den nye chef har siddet i Ambus bestyrelse siden 2019.

Aktien i Ambu steg 9,1 pct. til 94,56 kr. Kort inden meddelelse­n lå aktien i cirka 85,50 kr.

Blandt sidepapire­rne tog Zealand Pharma et gevaldigt hop. Selskabet har nået endemålet i et fase 3-studie med laegemidle­t Dasiglucag­on til behandling af børn med medfødt hyperinsul­isme. Zealand venter at indsende registreri­ngsansøgni­ngen i slutningen af 2022. Aktien steg 15 pct. til 96 kr.

Herhjemme var der desuden fokus på Simcorp efter softwarese­lskabets regnskab for 1. kvartal, hvor forventnin­gerne til 2022 blev fastholdt. Simcorp-aktien faldt 0,6 pct. til 492 kr.

Rockwool leverede regnskab onsdag og endte med et plus på 2,2 pct.

Torsdag var pilen vendt, og aktien faldt 5,3 pct. til 1.836,50 kr., på trods af at Rockwool opjustered­e forventnin­gen til salgsvaeks­ten i lokal valuta til 20-25 pct. fra 15-20 pct.

Luftfartss­elskabet SAS vil ikke kunne regne med mere støtte fra regeringer­ne i Danmark og Sverige, medmindre private investorer er klar til at laegge det største bidrag i hatten. Det er konklusion­en i en advokatund­ersøgelse, som SAS-ledelsen har bestilt, skriver den norske finansavis Dagens Näringsliv. Aktien mistede 2,5 pct. på aktiekurse­n, der landede på 0,68 kr.

Torsdagen bød også på en kvartalsor­ientering fra Brøndby IF, der meldte om en omsaetning­s- og resultatud­vikling som planlagt i årets første tre måneder. Aktien faldt 0,1 pct. til 0,48 kr.

Også aeggebakke­producente­n Hartmann kom med regnskab, som viste et kvartal med stigende toplinje, men faldende indtjening som følge af stigende udgifter til energiog genbrugspa­pir.

Aktien faldt 1,6 pct. til 214,50 kr. Efter børsens lukketid kommer regnskabet fra Scandinavi­an Tobacco Group. Aktien faldt 2,4 pct. til 152,40 kr. forud for offentligg­ørelsen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark