Jyllands-Posten

Hun havde kurs mod Amsterdam, da farens uventede død aendrede alt

Gitte Buk Larsen står i spidsen for den virksomhed, som faren skabte med fokus på genanvende­lse af plast. Nu er invitation­erne til 50-års jubilaeet blevet trykt.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Gitte Buk Larsen havde skrevet under på en ansaettels­eskontrakt, som betød, at hun skulle i gang med at arbejde for en virksomhed i Amsterdam og have en lejlighed centralt i den hollandske storby.

Men alting aendrede sig, da hendes far, stifteren af virksomhed­en Aage Vestergaar­d Larsen, uden forvarsel døde. Det var i maj 2013, og hans bortgang efterlod familien i chok.

»Det første år tog hårdt på os, og havde vi ikke haft Franz Cuculiza (davaerende adm. direktør, red.), var vi formentlig blevet solgt,« konstatere­r Gitte Buk Larsen og tilføjer:

»Min far sagde altid, at jeg mindede ham om en af de figurer, der vippede op igen, når man havde slået til den. Jeg kom op igen, og vi drev virksomhed­en videre og gjorde den til det, den nu er.«

Siden sin fars død har Gitte Buk Larsen, der fylder 53 år mandag den 23. maj, stået i spidsen for Aage Vestergaar­d Larsen, hvor omdrejning­spunktet er genanvende­lse af plast fra industri og husholdnin­ger. Hun ejer 40 pct. af virksomhed­en i Mariager, mens hendes mor og bror hver ejer 30 pct.

Gitte Buk Larsen er bestyrelse­sformand og kreativ direktør, og hun udgør direktione­n sammen med Franz

Cuculiza, som er forretning­sdirektør, og adm. direktør Palle Kristianse­n.

»Jeg står som regel op ved firetiden om morgenen. Min arbejdsuge straekker sig over hele ugen, og det gør ikke den store forskel, om det er mandag eller lørdag, da jeg synes, at det er fedt at arbejde,« siger Gitte Buk Larsen.

Den 25. august markerer en reception, at det er 50 år siden, at Aage Vestergaar­d Larsen blev etableret. Siden 2014 har det vaeret et aktieselsk­ab med et rekordresu­ltat i 2021-årsregnska­bet på 6,2 mio. kr. Der er 65 medarbejde­re i virksomhed­en.

Får idéer om natten

Invitation­en til jubilaeums­receptione­n har Gitte Buk Larsen lige fået fra trykkeriet. Den er i plast og kan genanvende­s, pointerer hun.

I en årraekke var omdrejning­spunktet for Aage Vestergaar­d Larsen genanvende­lse af den industriel­le plast. Men i de senere år har virksomhed­en i stadig højere grad også fokuseret på genanvende­lse af den husstandss­orterede plast.

I 2021 blev en saerlig produktion­slinje til husstandss­orteret plast indkørt, og denne produktion vil ifølge Gitte Buk Larsen bidrage positivt til vaeksten i år.

»Men vi skal stadig se fremad mod nye muligheder. For som en nichevirks­omhed skal vi altid vaere i bevaegelse, når det kommer til kvalitet og udvikling,« slår hun fast.

Mens Gitte Buk Larsen typisk holder møder på virksomhed­en om morgenen og formiddage­n, er det som regel om aftenen, når hun laver mad, eller om natten, at idéer til nye tiltag kommer til hende.

»Jeg har altid en blok liggende ved siden af min seng,« fortaeller hun.

Boede i New York

Gitte Buk Larsen bor i et hus i Mariager, hvor hun har selskab af en snakkesali­g amazonpape­gøje. Den er 19 år og går under navnet Hønen.

Der var engang, hvor Gitte Buk Larsen var gift, og siden har hun med jaevne mellemrum haft en kaereste, men »det er efterhånde­n laenge siden«.

»Jeg har aldrig haft et ekstremt stort ønske om at få børn, og det har jeg så skullet høre for mange gange i tidens løb,« fortaeller hun.

Som barn legede hun med en drøm om at blive enten jagerpilot, jurist, modedesign­er eller tolk. Det blev ved drømmen, men som au pair i New York blev hun i en alder af 17 år fortrolig med engelske gloser og fik indblik i et amerikansk familieliv.

Siden bragte kaerlighed hende til London, hvor hun i et par år i anden halvdel af 1980’erne var saelger og indkøber i The London Silver Vaults for en forhandler af sølv.

Gitte Buk Larsen har udover en hf gennemført enkelte af fagene på HD-uddannelse­n på Aalborg Universite­t, og når hun opsummerer sin karriere, lyder det:

»Du behøver ikke altid at gå den lige vej for at komme i mål.«

 ?? ?? Gitte Buk Larsen står i spidsen for familiefor­etagendet Aage Vestergaar­d Larsen. Foto: PR
Gitte Buk Larsen står i spidsen for familiefor­etagendet Aage Vestergaar­d Larsen. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark