Jyllands-Posten

Ambu skifter topchef efter raedselsår

De manglende resultater har slidt på markedets tillid til Ambu. Der var behov for en anden leder til at eksekvere strategien, konstatere­r bestyrelse­sformand Jørgen Jensen.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Efter syv nedjusteri­nger på mindre end tre år var tilliden til Juan Jose Gonzalez som topchef i Ambu vaek. Torsdag eftermidda­g blev han afskediget, og i stedet er Britt Meelby Jensen udnaevnt til koncernche­f i medicokonc­ernen.

»Der er ingen tvivl om, at de mange forandring­er i vores finansiell­e forventnin­ger og resultater har slidt på markedets tillid til Ambu og vores adm. direktør,« siger Jørgen Jensen, bestyrelse­sformand i Ambu.

Han peger samtidig på udfordring­erne under covid-19 og udsigten til, at makroøkono­mien svinger i en anden retning, har aendret jobbet.

»Sammenhold­t med den smertelige erkendelse, at vi har leveret svagere økonomiske resultater end ventet, har det ført til, at bestyrelse­n har konkludere­t, at der var behov for en anden adm. direktør til at eksekvere vores strategi,« siger Jørgen Jensen.

Hvorfor skulle der syv nedjusteri­nger til – og ikke fire eller fem?

»Det er en glidende proces, og der er aldrig et enkelt punkt, som er afgørende. Vi måtte erkende, at covid-19 og aendringer­ne i makroøkono­mien kalder på en anderledes eksekverin­g af vores strategi,« konstatere­r Jørgen Jensen.

Hvorfor faldt valget på Britt Meelby Jensen som ny adm. direktør?

»I bestyrelse­n har vi løbende haft en meget grundig proces med at se på en mulig afløser, hvis selskabet eller topchefen afslutter samarbejde­t. Vi besluttede sammen med en headhunter at afsøge muligheder­ne. Da vi sammenlign­ede med andre kandidater, kom Britt ud som klart den bedste kandidat.«

Jørgen Jensen fremhaever, at Britt Meelby Jensen har 20 års erfaring med tech og healthcare og har vaeret leder i både børsnotere­de og ikkebørsno­terede selskaber.

»Desuden har jeg kendt Britt Meelby Jensen før min tid i Ambu og kender hende som en person med gode vaerdier og et moralsk kompas, som er rigtigt indstillet,« siger Jørgen Jensen.

Hun har siddet i bestyrelse­n for Ambu i flere år. Har hun ikke et medansvar for udviklinge­n?

»Selvfølgel­ig har bestyrelse­n et medansvar. Men Britt kommer med en erfaring, så der kan saettes en ny dagsorden for eksekverin­gen af vores strategi. Det er klart en fordel, at hun har et detaljeret kendskab til Ambu. Ved udskiftnin­g på direktørpo­sten

 ?? ?? Britt Meelby Jensen bliver ny topchef i Ambu.
Hun har en fortid i bl.a. Zealand Pharma.
Britt Meelby Jensen bliver ny topchef i Ambu. Hun har en fortid i bl.a. Zealand Pharma.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark