Jyllands-Posten

Igen med regulering­er

-

met – så indførte en form for timeout i strømmen af al den regulering, som rammer sektoren i disse år,« sagde John Christians­en foran de ca. 155 fremmødte bankdirekt­ører, journalist­er og embedsmaen­d i Europahall­en i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Han henviste herefter til, at det indimellem er svaert at se fornuften i samspillet mellem de forskellig­e regelsaet – de spiller ikke altid lige godt sammen.

»Jeg vil derfor gerne appellere til politikere og myndighede­r om en decideret regelpause på et år og nedsaettel­se af et udvalg med repraesent­anter fra blandt andet myndighede­r og sektoren, der kan gå de nuvaerende regler efter i sømmene,« lød det fra John Christians­en.

Nye regler

Han pegede efterfølge­nde på en raekke nye regler, som er i faerd med at blive rullet ud eller snart rulles ud.

Eksempelvi­s de såkaldte NEP-krav – nedskrivni­ngsegnede passiver – og de kommende Basel IV-regler.

Formanden betegnede det som »unfair og helt urimeligt, at vores forretning­smodel byggende på brede samarbejde­r straffes«, fordi der i Europa-Kommission­ens forslag til Basel IV-reglerne laegges op til, at kapitalvae­gten for faelleseje­de selskaber som eksempelvi­s DLR Kredit skal stige fra 100 til 250 pct.

John Christians­en havde dog også ros med til sine medlemmer for deres lokale engagement og forretning­smodel med lokal tilstedeva­erelse. Det er tilsynelad­ende en model, som virker, for som Finans tidligere har beskrevet, har lokalbanke­rne nu flere kunder tilsammen end Danske Bank.

De mange nye kunder og i øvrigt også en udlånsvaek­st på i gennemsnit 8 pct. sidste år skaeppede godt i kassen hos de 47 medlemmer af Lokale Pengeinsti­tutter – 42 i Danmark og fem i Grønland og på Faerøerne. Sidste år tjente de samlet set 6,9 mia. kr. efter skat.

»Det er det bedste resultatet nogensinde for vores 47 medlemmer,« lød det fra John Christians­en.

Samlet set forrentede Lokale Pengeinsti­tutters medlemmer deres egenkapita­l med 10 pct. efter skat sidste år.

Jeg vil derfor gerne appellere til politikere og myndighede­r om en decideret regelpause på et år. JOHN CHRISTIANS­EN, FORMAND FOR LOKALE PENGEINSTI­TUTTER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark