Jyllands-Posten

Seks spor fra Vejle til Randers er nu vedtaget

Folketinge­t har vedtaget anlaegslov for seks spor på E45 fra Skanderbor­g til Vejle og fra Aarhus S til Aarhus N. Stykket mellem Aarhus N og Randers venter bare på at blive anlagt.

- UFFE NORMAND uffe.normand@jp.dk

Folketinge­t tredjebeha­ndlede torsdag en anlaegslov for udvikling af statsvejne­ttet, og dermed kan en raekke større projekter under ”Infrastruk­turplan 2035” for alvor gå i gang. Projektern­e omfatter blandt andet udbygning af E45 Vejle-Skanderbor­g og Aarhus Syd-Aarhus N.

»Med vedtagelse­n af anlaegslov­en har vi nået en vigtig milepael, der danner det egentlige lovmaessig­e grundlag for de arbejder, vi nu saetter i gang i Vejdirekto­ratet. Vi ser rigtig meget frem til at komme et skridt videre med den raekke af projekter, som vi skal arbejde med i de kommende år,« siger afdelingsl­eder Ida Rasmussen på Vejdirekto­ratets hjemmeside.

Anlaegslov­en omfatter blandt andet vejprojekt­erne:

Udbygninge­n af E45 VejleSkand­erborg – 38 km fra fire til seks spor.

Udbygning af E45 Aarhus Syd-Aarhus Nord fra fire til seks spor samt udbygning af straekning­en mellem Aarhus Nord og tilslutnin­gsanlaeg i Skejby.

I gang i 2023

Flere af projektern­e har allerede haft opgaver som rådgivere i udbud hen over foråret og er nu i gang med selve detailproj­ekteringen af opgaverne. På straekning­en E45 Vejle-Skanderbor­g begynder eksempelvi­s de geoteknisk­e undersøgel­ser allerede i naeste uge, og der bliver afholdt informatio­nsmøde for projektet i Horsens onsdag den 15. juni.

Vejdirekto­ratet forventer, at de første anlaegsarb­ejder går i gang i midten af 2023.

Udbygnings­arbejdet af

E45 forventes at vaere gennemført ved udgangen af 2026, hvorefter alle seks spor kan tages i brug.

I 2027 vil der i løbet af sommerhalv­året blive udlagt slidlag og gennemført andre faerdiggør­elsesarbej­der, men med minimal påvirkning på trafikken.

»Det er vigtigt for os, at vi kommer godt fra start og har en god dialog med projektets naboer. Derfor har vi sat en del ressourcer ind på at vaere åbne og tilgaengel­ige for alle, som er interesser­ede i den kommende udbygning, både med et større informatio­nsmøde og de efterfølge­nde nabomøder,« fortaeller seniorproj­ektleder John Kjaersgaar­d fra Vejdirekto­ratet.

Etapen med seks spor fra Aarhus N til Randers var ikke med fra Folketinge­t. Og det skal den heller ikke, oplyser Vejdirekto­ratet.

»Stykket er nemlig så lille, at det ikke kraever en saerlig anlaegslov. Så det er altså i teorien klar til at blive anlagt.«

For de nye seksspored­e stykker på E45 stemte alle Folketinge­ts partier minus Enhedslist­en.

 ?? ?? Vejen er banet til seks spor fra Vejle til Randers. Arkivfoto: Gregers Tycho
Vejen er banet til seks spor fra Vejle til Randers. Arkivfoto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark