Jyllands-Posten

88,5 kilo khat beslaglagt i lufthavnen – tre personer varetaegts­faengslet

-

Retten i Randers varetaegts­faengslede i går tre personer for fire uger.

De tre personer – en 30årig kvinde og en 43-årig mand, der er bulgarske statsborge­re og en 39-årig mand, der er somalisk statsborge­r – sigtes for at have indført ca. 88,5 kilo khat med henblik på videreover­dragelse.

De tre personer blev sammen med en 40-årig mand anholdt onsdag morgen i Aarhus Lufthavn, efter de var kommet med fly fra Uganda via København.

Anholdelse­n skete efter et tip fra Toldstyrel­sen. I lufthavnen ventede betjente fra Østjylland­s Politis Udlaending­eog Graensekon­trolssekti­on og medarbejde­re fra Toldstyrel­sen, og de trak manden og kvinden til side og bad dem om at åbne deres kufferter. De to forklarede, at de desvaerre ikke kunne åbne kuffertern­e, da de ikke havde nøgler til dem, oplyser døgnrappor­ten fra Østjylland­s Politi.

I stedet blev kuffertern­e åbnet på anden vis, og det viste sig, at der i hver lå ca. 44 kilo khat.

Allerede inden anholdelse­n af de to bulgarere havde betjente på stedet fået øje på to maend på 39 og 40 år, der stod og ventede i lufthavnen. Betjentene fik mistanke om, at maendene havde forbindels­e til de to bulgarere. Under en visitation af de to maend fandt politiet flere beskeder og dokumenter, der indikerede, at de havde forbindels­e til bulgarerne. Ud fra fundene og de efterfølge­nde afhøringer vurderede politiet, at de anholdte i forening havde aftalt at smugle den store maengde khat ind i landet, og at det var planen, at det skulle saelges videre.

Anklagemyn­digheden vurderede, at der var grundlag for at fremstille tre af de anholdte i grundlovsf­orhør med henblik på varetaegts­faengsling, mens den 40-årige mand blev løsladt. Han er dog fortsat sigtet i sagen.

Retten var enig i faengsling­en. De sigtede naegtede sig skyldige, men ingen af dem kaerede kendelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark