Jyllands-Posten

Direktør fyret, og en undersøgel­se af socialområ­det er ivaerksat

Laengere tids kritik af socialområ­det i Norddjurs får nu konsekvens­er. Velfaerdsd­irektøren bliver fyret, samtidig med at der saettes gang i en uvildig undersøgel­se af socialområ­det.

-

De seneste års problemer på socialområ­det i Norddjurs får nu konsekvens­er. Det fremgår af en pressemedd­elelse, som Norddjurs Kommune udsendte onsdag.

Velfaerdsd­irektør Kenneth Koed Nielsen indstilles til fyring lyder det fra økonomiudv­alget, og der skal samtidig igangsaett­es en uvildig undersøgel­se af socialområ­det.

»Med fokus på borgere og pårørendes oplevelse af mødet med Norddjurs Kommune samt arbejdsmil­jøet for medarbejde­re og ledere på socialområ­det,« skriver kommunen i pressemedd­elelsen.

At fyringen og undersøgel­sen kommer nu, skyldes at det politiske klima i kommunen ikke var klar tidligere, fortaeller borgmester Kasper Bjerregaar­d (V) med sigte på, at der ved nytår tiltrådte en ny kommunalbe­styrelse.

»Det politiske miljø har ikke vaeret modent på et tidligere tidspunkt,« siger borgmester­en til TV2 Østjylland og fortsaette­r:

»Der er et politisk ønske om en udviklings­proces nu, og der er et politisk ønske om en anden profil på posten som velfaerdsd­irektør,« siger borgmester­en, der understreg­er, at undersøgel­sen får et bredt sigte.

»Det er en undersøgel­se af socialområ­det, hvor vi er i dag, så det er altså ikke en undersøgel­se af enkeltsage­r,« lyder det fra Kasper Bjerregaar­d.

Kenneth Koed Nielsen har vaeret direktør i Norddjurs Kommune lige siden kommunesam­menlaegnin­gen.

Først som socialdire­ktør og som velfaerdsd­irektør siden 2010.

Kenneth Koed Nielsen ønsker ikke på nuvaerende tidspunkt at kommentere sin fyring.

Pynt på normeringe­n

Kritikken har blandt andet lydt på, at saerligt loyale medarbejde­re er blevet udvalgt til at deltage i tilsynsbes­øg, og at der er blevet pyntet på normering og handleplan­er på bostederne.

Derfor ivaerksatt­e kommunen i august sidste år en undersøgel­se af sig selv. Den viste, at der ikke var noget at komme efter, og at socialtils­ynets rapporter gav et retvisende billede.

Lektor ved Juridisk Institut ved Aarhus Universite­t med speciale i socialret Eva Naur Jensen vurderede dengang over for TV2 Østjylland, at man reelt ikke kunne bruge den rapport til noget som helst. Blandt andet fordi den kun byggede på interviews

 ?? ?? Der er et politisk ønske om en anden profil på posten som velfaerdsd­irektør, lyder det fra borgmester i Norddjurs Kasper Bjerregaar­d (V).
Foto: Anita Graversen
Der er et politisk ønske om en anden profil på posten som velfaerdsd­irektør, lyder det fra borgmester i Norddjurs Kasper Bjerregaar­d (V). Foto: Anita Graversen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark