Jyllands-Posten

THOMAS KRISTENSEN­S GENNEMBRUD SIDEN APRIL

-

»spille med kammerater­ne og få spilleglae­den tilbage«. Men han bevarede stadig drømmen om at blive profession­el fodboldspi­ller og skiftede efter et par måneder til Vejle, hvor han fik sit gennembrud i U17-ligaen.

Thomas Kristensen var dog ikke parat til at flytte til Vejle for at gå i skole, og så vendte han i stedet hjem til AGF i sommeren 2018. Så løb han ind i en skade, men den endte med at gavne ham, da han så fik mulighed for at arbejde på at opbygge muskler i styrkeloka­let.

»Jeg har haft god opbakning hjemmefra, så bumpene ikke har påvirket mig, og så har jeg en stor glaede for at spille fodbold. Jeg ved, at det senere kommer til at gavne mig, at jeg ikke altid har stået forrest i køen og fået ros.«

Førstemand?

Han fik sin debut for AGF i Superligae­n i maj 2021, da han fik et enkelt minut mod FC Nordsjaell­and og en hel kamp mod FC Midtjyllan­d. Siden blev det altså kun til sporadiske indhop, indtil han i april startede inde mod Vejle. Siden er det kun gået én vej.

Thomas Kristensen kaemper om de to pladser i det centrale forsvar med Sebastian Hausner, Frederik Tingager og Yann Aurel Bisseck. Vil han sige, at han er blevet førstemand nu?

»Så langt vil jeg ikke gå endnu, for de andre er også dygtige. Men det er mit mål at blive førstemand i fremtiden. Lige nu er vi fire spillere, som alle har en god højde og samtidig er gode på bolden. Det ser man sjaeldent, så på den led er det lidt uheldigt, men det er også fedt, for vi laerer af hinanden. Konkurrenc­en gør os kun bedre,« siger han.

Succes i krisen

Hvad siger du til, at du har fået dit gennembrud, samtidig med at AGF har vaeret i krise?

»Jeg er ikke altid gået hjem fra en kamp og taenkt, at det var fedt. Nu skal vi over lorteperio­den, og så er jeg sikker på, at det nok skal blive bedre. Det har vaeret underligt, for jeg har fået en masse ros i en periode naesten uden point. Personligt har det vaeret fedt, at jeg stadig har kunnet vise vejen.

Du er vel et af de eneste lyspunkter?

»Det kan jeg da godt se, og det har jeg også hørt folk påtale, men jeg arbejder bare på at få klubben i gang igen. Det gør jeg ved at vaere med til at gå forrest.«

Du lavede en fejl mod OB, som endte med at koste et mål. Hvordan har det påvirket dig?

»Selvfølgel­ig er det ikke det fedeste at lave fejl, for det koster, men det er en del af spillet, og det er ikke sidste gang, at det sker. Men jeg skal arbejde på at holde antallet af fejl nede, selv om jeg nogle gange tager chancer i mit spil. Det tager jeg roligt, for gennem mine bump på vejen ved jeg, at det hele nok skal løse sig. Jeg ser altid positivt på tingene.«

Spillede fuldtid mod Vejle, FC Nordsjaell­and og Viborg.

Sad derefter på baenken i et taetpakket påskeprogr­am for at spare på kraefterne, fortalte cheftraene­r David Nielsen om rotationen dengang.

Spillede derefter fuldtid mod OB to gange, Sønderjysk­e og Vejle, men var på baenken mod Viborg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark