Jyllands-Posten

Superligae­n er vendt på hovedet, og topklubber­ne slås om point i bunden

Presset vokser på FC København og Jess Thorup efter det sjette nederlag i de 10 første superligak­ampe.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Efteråret kommer snigende og kan fange selv de mest forudseend­e i en lidt for tynd jakke, men søndag aften var FCK-traener Jess Thorup krøbet i en af de lårlange vatterede fodboldjak­ker. Den var varm og rummelig nok til, at han kunne traekke den hele vejen op over hovedet og skjule sig, da den unge islandske angriber Hakon Arnar Haraldsson misbrugte en gigantisk chance i første halvleg imod FC Midtjyllan­d.

Spørgsmåle­t er, hvor laenge Jess Thorup får lov til af gå i det officielle FCK-tøj og bestemme startopsti­llingen for den forsvarend­e mesterklub. Presset vokser på FCKtraener­en efter endnu et nederlag i superligae­n. Det var det sjette af slagsen i 10 kampe i denne saeson.

Sårbar og uskarp

Godt nok fik FCK kaempet sig til ét point i Champions League imod Sevilla, men midtugens bedrifter bliver ikke overført til Superligae­n. Slet ikke, når defensiven er sårbar, og angriberne uskarpe i den anden ende.

Godt nok fik udskaeldte Mohammed Daramy scoret på et flot hovedstød i det korte hjørne på hjørnespar­k. Men det var eksempelvi­s alt for let, da FCM-kanten Anders Dreyer blev skudt afsted med en lang stikning og scorede med en stiv tå til 2-1 allerede i første halvleg, der var underholde­nde.

FC Midtjyllan­d var meget taettere på flere mål end FCK var på at udligne. Sory Kaba, der normalt scorer imod FCK, braendte et par af de helt store åbne muligheder i anden halvleg og havde desuden et hovedstød på overligger­en.

Elkjaer-stil

FCK kom bedre med i slutfasen, men spillede ikke som et tophold søndag aften. Den staerke defensiv, som normalt sender medaljer til København hver saeson, haltede søndag aften. Der blev givet alt for mange chancer vaek, og der var også problemer med kommunikat­ionen.

Det hører bestemt med til historien, at det ikke kun var Thorups skyld, at FCK tabte søndagens opgør. Haraldsson­s koks blev nemlig overgået af Viktor Claessons, der i Elkjaer-stil høvlede et straffespa­rk over mål i slutningen af første halvleg.

For første gang i mange år var der tale om en bundkamp imellem de to topklubber. Nummer 8 imod nummer 10 lå de to hold, da de vandrede på banen i Herning søndag aften. Da de forlod graesset jublede FC Midtjyllan­d som nummer 7, mens taberne fra FC København er placeret som nummer 9 med 10 point op til førsteplad­sen, som er det erklaerede mål hver saeson.