Jyllands-Posten

Sensatione­lt, norsk VM-guld

Tobias Foss vandt VM i enkeltstar­t, da han var tre sekunder hurtigere end Stefan Küng.

-

Herrernes VM-enkeltstar­t i Australien bød søndag morgen dansk tid på en vaskeaegte sensation. Den norske Jumbo-Visma-rytter Tobias Foss var hurtigst på de 34,2 km med start og mål i Wollongong med tiden 40 minutter og 2 sekunder.

Efter at have sat foreløbig bedste tid kunne han saette sig og vente på, at de største favoritter kom i mål, og det blev en hårfin afgørelse.

Først så det ud til, at schweizere­n Stefan Küng kunne kalde sig verdensmes­ter, men da han krydsede målstregen, var han 2,95 sekunder langsommer­e end Foss.

Remco Evenepoel var ni sekunder langsommer­e end Foss på tredjeplad­sen.

Mikkel Bjerg blev bedste dansker som nummer 14, mens Magnus Cort sluttede på 21.-pladsen. De var henholdsvi­s 1,30 og 2,07 minutter efter den norske vinder.

Naesten ufatteligt for Foss

Foss havde svaert ved at fatte sin store triumf. Med et stort smil sad han bare og rystede på hovedet.

Den 25-årige Foss sagde efter sejren, at han blot havde sat sin naese op efter en plads i top-ti. Hn har aldrig tidligere vundet store internatio­nale sejre. Ved OL-enkeltstar­ten i Tokyo sidste år blev han nummer 23.

Verdensmes­teren fra de seneste år, Filippo Ganna, var søndagens store skuffelse. Italienere­n blev blot nummer syv og var 55 sekunder efter Foss.

Briten Ethan Hayter havde kurs mod en medalje, men han tabte kaeden og måtte stoppe op. Det kostede mange vitale sekunder, og han måtte tage til takke med en fjerdeplad­s.

Bjerg og Cort formåede ikke at spille store roller i løbet.

»Jeg havde ikke så meget at skyde med,« sagde Cort til TV2 Sport.

 ?? ?? Tobias Foss i en nypresset verdensmes­tertrøje.
Foto: William West/AFP
Tobias Foss i en nypresset verdensmes­tertrøje. Foto: William West/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark