Jyllands-Posten

Iført livrem og seler

-

ditter fra corona-hjaelpepak­kerne.

»Den overordned­e historie er, at Danske Bank gerne vil øge sit kommerciel­le momentum. Jeg er ikke sikker på, at jeg ville sige, det er lykkedes. Men jeg mener, det går den rigtige vej, og vi begynder lige så stille at kunne se, at udlånet også vokser i Danske Bank,« siger Anders Haulund Vollesen, aktieanaly­tiker i Jyske Bank.

Han laener sig i sin vurdering af udsigterne for Danske Bank op ad Jyske Banks vurdering af, det kun er en mild recession, vi skal igennem.

Her mener han generelt, at investorer­ne i bankaktier ser for pessimisti­sk på sagen.

»Bankaktier­ne er for tiden prissat efter, at der skal komme en ret lang og dyb recession, som både kommer til at saette sig i udlån og hensaettel­ser. Dét kan jeg ikke genkende, og samtidig kigger vi ind i et strukturel­t haevet rentenivea­u, som vil påvirke bundlinjer­ne positivt, mens nedskrivni­nger i et recessions­scenarie mere er en engangseff­ekt, der vil påvirke dem negativt,« siger Anders Haulund Vollesen.

Hensaettel­ser på 4 mia. kr.

Der findes økonomer med mere dystre forudsigel­ser om den økonomiske fremtid. Under alle omstaendig­heder er der en godt to år gammel postering i bankregnsk­aberne, der kan komme i spil:

Tilbage i 1. kvartal 2020 hensatte bankerne, under indtryk af pandemiens udbrud, store beløb til tab på lån. Disse tab kom aldrig, men bankerne lod hensaettel­serne blive stående for at vaere på den sikre side, og siden har også krigen i et Ukraine vaeret et argument for at opretholde dette beredskab.

For Danske Banks vedkommend­e drejer det sig om ca. 4 mia. kr., og på et eller andet tidspunkt skal hensaettel­sen bruges. Går det skidt, kan den vaere med til at afbøde nogle af de reelt konstatere­de tab, når de indfinder sig. Går det godt, kan hensaettel­serne annulleres, hvilket så vil give en høj bundlinje i det eller de kvartaler, hvor det sker.

Bankaktier­ne er for tiden prissat efter, at der skal komme en ret lang og dyb recession, som både kommer til at saette sig i udlån og hensaettel­ser. Dét kan jeg ikke genkende. ANDERS HAULUND VOLLESEN, AKTIEANALY­TIKER I JYSKE BANK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark