Jyllands-Posten

»Som barn var jeg den, der skilte vaekkeuret og radioen ad«

Michael Stevns, koncerndir­ektør i grovvarevi­rksomheden Danish Agro, var tidligere chef i Arla og i Danmarks Jaegerforb­und.

- LARS ATTRUP lars.attrup@finans.dk

Som nyuddannet mejeriinge­niør var Michael Stevns sikker på en ting: Han ville ikke ansaettes i en af branchens store koncerner.

»Jeg var vel ung og studentiko­s og ville gerne arbejde i et lille selskab, hvor der var noget at kaempe for og mere idealisme. Så jeg fik arbejde i Danland Foods, der var en del af Ørumgruppe­n. Det var de første i Danmark, der producered­e feta,« fortaeller Michael Stevns.

14 dage før han skulle tiltraede i den nordjyske virksomhed, fik han en uventet opringning fra direktøren:

»Han kunne fortaelle, at de lige var blevet købt af Mejerisels­kabet Danmark. Så han ville høre, om jeg stadig var interesser­et i jobbet. Jeg indvilgede, selv om forudsaetn­ingerne unaegtelig­t var aendrede.«

Tilfaeldig­heder gjorde ham således til medarbejde­r i en fremadstor­mende koncern, der ville samle al dansk maelk i et mejerisels­kab. Mejerisels­kabet Danmark blev siden til MD Foods, som blev til Arla Foods, der er et af verdens største mejerisels­kaber.

Michael Stevns var i 21 år ansat i Arla. Han begyndte som produktudv­iklingsche­f, blev direktions­sekretaer for den legendaris­ke topchef Jens Bigum og sluttede som koncerndir­ektør.

»Det var en spaendende tid med to store fusioner, først med Kløvermael­k og siden med svenske Arla,« siger han.

»Jeg havde ansvar for opbygninge­n af et sekretaria­t for koncernstr­ategi. Blandt opgaverne var den planlagte fusion med hollandske Campina. I et år brugte jeg al min tid på det projekt, men som bekendt lykkedes fusionen ikke.«

Han er meget nysgerrig

I Arla havde Michael Stevns ansvar for produktudv­ikling og forskning samt miljøarbej­de.

»Interessen for innovation og forandring er naermest medfødt,« lyder det.

»Som barn var jeg den, der skilte vaekkeuret og radioen ad, for at finde ud af, hvordan tingene virkede. Jeg er et meget nysgerrigt menneske og i høj grad tiltrukket af opgaver, hvor jeg har mulighed for at forandre strukturer, så tingene kommer til at fungere bedre.«

Han stod i spidsen for udviklinge­n af Arlas specialsor­timent til den amerikansk­e rumfartsor­ganisation Nasa, der sendte de danske mejerivare­r i kredsløb med rumfaerger­ne.

I 2007 blev han adm. direktør i Mejerifore­ningen for et par år senere at blive en del af direktione­n i Landbrug & Fødevarer.

Han blev i 2013 direktør i Danmarks Jaegerforb­und, som stod foran en periode praeget af det, Michael Stevns braender for: Omfattende forandring­er. Herunder en ny organisati­on, udflytning og samling af aktivitete­r i det nye Jagtens Hus.

Han er selv en ivrig jaeger med både bue og riffel.

»For mig er det vigtigste ikke at nedlaegge et bytte. Det er at bringe sig selv i en situation, hvor det er muligt,« siger han.

»Det kraever planlaegni­ng at overliste et dyr, som er en overlegen på alle andre parametre end det intellektu­elle. Isaer når man er ude med bue, er opgaven virkelig komplicere­t.«

I 2021 flyttede han og aegtefaell­en, Dorte Lunding Stevns, ind på en landejendo­m naer Them i Midtjyllan­d.

Køber gødning og såsaed

De 21 hektar med skov og marker betegner Michael Stevns som et motionscen­ter, der aldrig lukker. Han har fra et tidligere aegteskab tre børn på henholdsvi­s 24, 30 og 33 år.

I 2020 vendte Michael Stevns tilbage til de landmandse­jede selskaber, da han blev ansat som koncerndir­ektør i grovvareko­ncernen Danish Agro.

Her har han ansvar for divisionen Agribusine­ss Support, som indkøber råvarer, gødning, såsaed og energi til landbruget.

Desuden er han ansvarlig for strategien for baeredygti­ghed. Dermed er den idealisme, han søgte som nyuddannet, blevet en del af de daglige arbejdsopg­aver.

 ?? ?? Michael Stevns, der her er fotografer­et i en majsmark, går på jagt med riffel og med bue. Foto: Casper Dalhoff
Michael Stevns, der her er fotografer­et i en majsmark, går på jagt med riffel og med bue. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark