Jyllands-Posten

EU’S REDNINGSPA­KKE

-

»Det sørgelige er, at dette europaeisk set måske giver god mening, men i en dansk kontekst giver det ikke nogen mening. Det får faktisk en kontant pris for forbrugern­e. Derfor må opgaven for Dan Jørgensen (klima-, energi- og forsynings­minister, red.) blive at få forhandlet en aftale hjem til Danmark,« siger Kim Mortensen.

Klima,- Energi- og Forsynings­ministerie­t skriver i en kommentar til Finans, at den nuvaerende situation kraever faelles europaeisk­e løsninger. Derfor hilser den danske regering også EU-Kommission­ens forslag velkommen, omend man er klar over, at hvis det ikke implemente­res korrekt, kan det gøre vinteren dyr for danskerne.

»Det er selvfølgel­ig vigtigt, at nye tiltag virker efter hensigten om at hjaelpe borgerne med energiregn­ingen. Klima,Energi- og Forsynings­ministerie­t er opmaerksom­me på problemati­kken omkring hvile i sig selv-princippet og arbejder på at finde en løsning, der kan sikre dette,« skriver ministerie­t.

Det er stadig uklart, hvordan regeringen konkret påtaenker at strikke et indgreb sammen herhjemme.

EU-Kommission­en har praesenter­et et udspil, som skal tøjle de høje energipris­er.

Centralt i forslaget står et såkaldt indtaegtsl­oft over strømprise­n på 1.340 kr. pr. megawatt-time. Det betyder, at indtaegter fra produktion af strøm over det beløb skal gå til statskasse­rne.

EU foreslår desuden en raekke saerbeskat­ninger af overnormal­e indtaegter målrettet olie- og energisels­kaber.

Formålet med de forskellig­e tiltag i udspillet er foruden at saenke energipris­er at rejse godt 1.000 mia. kr., som skal målrettes hjaelp til nødlidende forbrugere og virksomhed­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark