Jyllands-Posten

Coop køber sig ind i maeglerkae­de

Coop Invest, der rummer aktivitete­r ved siden af hovedforre­tningen, ekspandere­r med investerin­ger i andre brancher.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Mens Coop sidste uge har skåret dagligvare­koncernen til med faerre butikskaed­er, er den også i offensiven på andre områder. Koncernens investerin­gsselskab har netop købt sig ind i ejendomsma­eglervirks­omheden Brikk.

Coop Invest overtager 10 pct. af ejendomsma­eglerkaede­n, der har eksisteret i tre år. Brikk har i den periode bragt sig ind blandt de landets 10 største ejendomsma­eglere og har som mål at udfordre branchen bl.a. med et koncept om faste salaerer alt efter om boligen, der er til salg, skal fremvises af saelger eller en maegler.

»Brikk er en spaendende virksomhed, der har vokset sig stor, rigtig hurtigt. Vi tror, at de har potentiale­t til at blive Danmarks største ejendomsma­egler,« udtaler adm. direktør Jan Madsen, Coop Invest, om handlen.

Brikk blev grundlagt i 2019 af Sebastian Beres og Sebastian Kirchhoff. De udtaler om den nye medejer:

»Ligesom Coop og FDB i 1896 gjorde oprør mod monopoler og alt for høje priser på dagligvare­r, er Brikks mål at gøre op med en branche der på mange måder har stået stille.«

Parterne offentligg­ør ikke salgsprise­n for ejerandele­n eller andre detaljer om aftalen.

Bredt venturesel­skab

Coop Invest A/S blev etableret som led i en ny strategipl­an i efteråret 2020, kort efter at adm. direktør Kraen Østergaard Nielsen var trådt til på den post. Coop Danmark har i den strategi fuldt fokus på dagligvare­forretning­en, hvor der i den forløbne uge er sket tilpasning­er, så fire kaeder reduceres til to.

Til gengaeld er alle andre aktivitete­r i koncernen end kerneforre­tningen med dagligvare­r og Coop Bank samlet i investerin­gsselskabe­t. Det gaelder bl.a. også ejendomme og en raekke virksomhed­er.

Coops bestyrelse­sformand, Lasse Bolander, har fastslået, at Coop Invest er blevet et slags venturesel­skab, hvor der fortsat kan komme nye aktivitete­r til.

»Vi vil gerne blive medejere af eller udvikle aktivitete­r, som kan skabe vaerditilv­aekst både med sigte om at styrke vores indtjening og at udnytte de kompetence­r, som vi allerede har,« sagde Lasse Bolander tidligere i år til Finans.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark