Jyllands-Posten

Fjernvarme til Skovby, Storring og Stjaer haenger i en tynd tråd

Det aarhusians­ke fjernvarme­selskab Kredsløb er klar til at forsyne Skovby, Storring og Stjaer med fjernvarme, hvis 70 pct. af hustandene tilslutter sig projektet, men halvanden måned inden fristens udløb har alt for få meldt sig til.

-

Det lød ellers som et lettelsens suk fra borgerne i Skovby,

Storring og Stjaer, da det i juni stod klart, at husstanden­e i de tre byer kunne vinke farvel til den dyre naturgas og skifte til fjernvarme leveret af det aarhusians­ke fjernvarme­selskab Kredsløb.

Men lige nu haenger hele projektet i en meget tynd tråd, for blot halvanden måned inden fristen for at tilmelde sig projektet udløber 1. november, ser der – trods et stort engagement fra borgergrup­per i områderne – ikke ud til, at der er tilstraekk­elig med opbakning til at projektet kan gennemføre­s.

Beregninge­rne fra Kredsløb på økonomien i projektet er baseret på, at minimum 70 pct. af husstanden­e i de tre byer skal tilslutte sig den nye varmeforsy­ning.

Langt til målet

Trods en del tilmelding­er, er der stadig meget langt til målet. På nuvaerende tidspunkt er det kun 26 pct. der har tilmeldt sig til fjernvarme i Skovby, 13 pct. i Stjaer og 10 pct. i Storring.

Derfor retter fjernvarme­selskabet nu en appel til borgerne i de tre byer om at tilmelde sig projektet.

»Vi tror på projektet, men vi har brug for større tilslutnin­g, hvis vi skal nå i mål her til sidst. Det er en stor beslutning at skifte varmekilde, og derfor skal man selvfølgel­ig have mulighed for at taenke det igennem. Vi gør alt, hvad vi kan for at gøre beslutning­en nemmere og står klar til at hjaelpe med en afklaring, hvis man stadig overvejer sine muligheder,« oplyser Bjarne Munk Jensen, adm. direktør for Kredsløb.

Kredsløb har deltaget i to borgermøde­r i Skovby og et i Stjaer med mere end 800 deltagere, ligesom borgerne i de tre områder har haft mulighed for at få personlig rådgivning.

Hvis projektet gennemføre­s kan de nye kunder forvente en tilslutnin­gspris på 40.000 kr. inkl. 20 meter stiklednin­g. Dertil skal der betales et konverteri­ngsbidrag på 33,75 kr. pr. kvadratmet­er bolig om året over de naeste 20 år

 ?? ?? Planen om at få fjernvarme til Skovby, Storring og Stjaer haenger i en tynd tråd. Alt for få borgere har ind til videre tilmeldt sig projektet. Arkivfoto
Planen om at få fjernvarme til Skovby, Storring og Stjaer haenger i en tynd tråd. Alt for få borgere har ind til videre tilmeldt sig projektet. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark