Jyllands-Posten

Byens Sushi på Søren Frichs Vej har styr på sin metier

Byens Sushis afdeling med postnummer Åbyhøj leverede et ganske glimrende måltid mad.

- JENS ARVID SPAERHAGE HANSEN jens.arvid@jp.dk

Det var desvaerre en fredag, vi skulle hente sushi hos den af Byens Sushis afdelinger, der har til huse på Søren Frichs Vej og dermed har fået tildelt det fashionabl­e 8230-postnummer, der i årevis har vaeret ensbetyden­de med huspriser i den helt høje ende.

Desvaerre, fordi det var fredag. Og desvaerre, fordi vi skulle hente maden senere end kl. 16.

Fredag og lørdag er nemlig ikke omfattet af det tilbud om 20 pct. rabat, der tilbydes ugens andre dage før kl. 16, stod det mig klart, da jeg satte mig til tasterne for at bestille. Ovenståend­e skal ikke opfattes som andet end en høflig serviceopl­ysning, hvis man lige så godt kan bruge ugens andre dage til at hente sin mad før kl. 16 på adressen Søren Frichs Vej 51b.

Vi kunne ikke vente og kastede os derfor over menukortet fra Byens Sushi.

Det blev til menuen Share it, for det var lige praecis det, vi havde i tankerne. At dele.

Med menuen, der uden rabat koster 379 kr., får man en karaage kylling samt en tuntartar. Man får seks stk. tempura ebi i rispapir og så får man to gange otte uramaki – kimchi roll, spicy tun og otte stk. kaburimaki af varianten green ebi.

Sidstnaevn­te er med tempuraste­gt reje i midten og med tynde skiver avocado på toppen. Kaburimaki er således uramaki sushirulle, der har fået tilføjet en ekstra ingrediens uden på rullen – ofte laks, tun eller som i dette tilfaelde avocado. Kaburimaki er dermed en rulle, der byder på flere forskellig­e smagsoplev­elser. Det er også en forbistret vanskelig faetter at fremstille – i hvert fald, hvis den skal se nogenlunde indbydende ud.

Det gjorde den udgave, vi hentede hos Byens Sushi (i modsaetnin­g til den udgave jeg i et anfald af sindsforvi­rret optimisme selv gjorde et forsøg med under en gørdet-selv sushiaften for år tilbage).

Smagen var der absolut heller ikke noget at udsaette på. Tempurarej­en havde stadig sprødhed, der gik i spaend med den bløde, modne avocado.

Friskt og sprødt

Tempurarej­en var også at finde i vores rispapirru­ller. Her lå den også sammen med stykker af avocado foruden frisk salat, agurk og en snert misoaioli. Igen friskt og sprødt.

Med menuen var som naevnt en karaage kylling samt en tuntartar. Vi havde bestil en ekstra karaage kylling, der, hvis man er ude af hørevidde fra en japansk kok, vel kan kaldes den japanske udgave af en chicken nugget. Altså dybstegt kylling i tempuradej.

Hvis du har en japansk kok i naerheden, bør du understreg­e, at kyllingekø­det er marineret i en nøje afstemt blanding af soya, ingefaer, hvidløg og eddike, der også benyttes til at røre den tempuradej, det marinerede kød dyppes i inden stegning. Husk også at anføre, at kyllingekø­det, efter det er dyppet i tempuradej­en, pudres med rismel, der sikrer ekstra sprødhed, når den har vaeret en tur i den varme olie.

Begge vores karaage kylling var absolut vellykkede, og de blev serveret med syltede rødløg og sesam. Vellykket var også tuntataren, der foruden tun bestod af avocado, forårsløg, sesam, spicy miso, sesamolie og såkaldte lotuschips. Sidstnaevn­te er tynde friterede stykker af lotusroden. Skulle der sidde en enkelt laeser, der ikke har lotusroden helt fremme på lystavlen, kan det kort fortaelles, at den i frisk tilstand smagsmaess­igt vel er lidt en blanding af kartoffel og jordskok. Inde i roden findes en raekke rørlignend­e hulrum, der gør den yderst dekorativ, når den skaeres ud i skiver.

Selv om roden ikke ligger først for i grøntafdel­ingen hos hverken Coop eller Dansk Supermarke­d, kan man ganske ofte få fat i den, hvis man slår et smut forbi et af de asiatiske supermarke­der, der findes ganske mange steder. Og et besøg der er ofte en spaendende oplevelse i sig selv.

Nå, tilbage til Byens Sushi, hvorfra vi også havde bestilt tre gange sticks med henholdsvi­s kalv, kylling og laks. Helt kort kan det siges, at laks og kylling var glimrende, mens kalven var lige til til tørre side.

Det aendrer ikke ved, at vi var godt tilfredse med maden fra Byens Sushis Åbyhøj-afdeling, der også ligner et sted, det kunne vaere hyggeligt at bestille et bord hos og gå om bord i det all you can eat-tilbud, jeg kunne se flere fornøjede sig med, mens jeg var i venteposti­on på vores udmaerkede takeaway.

Hos Byens Sushis på Søren Frichs Vej kan man både hente takeaway, men også blive at spise.

Bestilling og service

Madens udtryk ved udpakning

Rispapirru­ller med tempurarej­er, avocado, agurk og salat.

Sticks med henholdsvi­s laks og kylling.

Karaage kylling - den japanske version af nugget – serveret med syltede rødløg, citron og sesam.

Pris i forhold til kvalitet

Pris i forhold til maengde

Den samlede oplevelse

Menuen Share it med otte kabutimaki med avocado på toppen.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark