Jyllands-Posten

NATIONS LEAGUE

-

Herrelands­holdet spiller to kampe i denne uge: Torsdag kl. 20.45: Kroatien-Danmark

Søndag kl. 20.45: Danmark-Frankrig

Martin Braithwait­e er kommet tilbage på. Han spillede 85 minutter i sin første kamp, han har lavet to mål og ser frisk ud. Heldigvis er der et par måneder til VM. Vi håber, at flere af dem kommer ind i en god stime,« siger landstraen­eren.

En enorm optimisme

Da senest FC Københavna­ngriberen Andreas Cornelius meldte fra, blev Rasmus Højlund hentet ind. I januar var han reserve i netop FC København, han blev solgt til Sturm Graz i Østrig, hamrede bolde i nettet og tiltrak opmaerksom­hed fra Atalanta, hvor han nu imponerer i serie A.

»Rasmus Højlund er ung og opportunis­tisk. Han er godt kørende, men har meget at laere endnu. Han er ikke fuldt uddannet. Men han har ungdommeli­g power. Han kommer med en enorm optimisme, han tror på, at han kan lave mål i hver eneste kamp,« lyder Kasper Hjulmands bedømmelse af Rasmus Højlund.

Hjulmand har i sin tid altid haft et godt øje til Yussuf Poulsen, der i sidste saeson sled med masser af småskader. Leipzig-angriberen er ikke med i denne omgang.

»Der er ingen traening i denne lejr, så det er svaert at bygge ham op. Men der skal ikke ske meget, før vi udtager ham. Han er utrolig vigtig for holdet,« betoner landstraen­eren.

I laget under de faste landsholds­angribere naevner han Jens Odgaard, Marcus Ingvartsen og Philip Zinckernag­el som emner, men:

»Der er en graense for, hvor mange nye spillere vi kan introducer­e. Fodbold er ikke bare en til en-udskiftnin­ger, hvorefter det bare kører. Der handler utroligt meget om relationer. Vi har ingen testkampe, og vi kan ikke tro, vi bare kan hive nye angribere ind. Det er ikke udelukket, at jeg kan finde på at udtage en, der stikker naesen frem, men det er bare svaert at tro, at det kommer til at sidde i skabet.«

Én ny er der blevet plads til: Rasmus Højlund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark