Jyllands-Posten

Kursfald kan åbne for 6 pct.-lån

For nogle boligejere vil det give mening at overveje en konverteri­ng for anden gang inden for et halvt år.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

Kurserne på boligoblig­ationerne er nu faldet så voldsomt, at realkredit­institutte­rne kan sende et 6 pct.-lån på markedet.

Et 6 pct.-lån med 30 års afdragsfri­hed ville ligge lige under kurs 100, beregner Totalkredi­t. Kun hvis kursen på en boligoblig­ation er under 100, må der gives tilbud i den. Lånet bliver dog ikke åbnet her og nu.

»Der er i øjeblikket ikke et 6 pct.-lån, men vi følger de finansiell­e markeder taet for at sikre, at vi har de rette tilbud på hylderne. Når vi åbner nye obligation­er, tager vi så vidt muligt hensyn til, at obligation­erne bliver likvide, så boligejern­e får de bedst mulige priser, hvis de vil ud af lånet før udløb,« siger Totalkredi­ts chefanalyt­iker, Sune MaltheThag­aard.

Det er kun 6 pct.-lånet med 30 års afdragsfri­hed, der er under 100. Et tilsvarend­e lån med afdrag eller 10 års afdragsfri­hed ville ligge lige over den magiske kursgraens­e her og nu.

Det er risikoen for at skabe endnu flere små obligation­sserier, der holder Totalkredi­t og andre realkredit­institutte­r fra at sende 6 pct.-lånet ud, selv om de kunne.

I forvejen er obligation­sserien med 5 pct.-lån med 30 års afdragsfri­hed meget tynd. Og hvis man har en forventnin­g om, at 6’eren ikke vil vaere i spil i laengere tid, risikerer man at skabe endnu en tynd serie. 5 pct.-lånet med afdrag ligger i kurs 98, og det betyder, at boligejere med 3 pct.-lån nu også kan overveje at konvertere. Gevinsten er dog kun ca. 10 pct. og er på kanten af, hvad der kan betale sig.

Nogle af dem vil vaere boligejere, der allerede har konvertere­t én gang – eksempelvi­s fra et 1 pct.-lån.

Alene i Totalkredi­t er der 3pct.-lån for over 25 mia. kr. Lånet er blot et halvt år gammelt.

 ?? ?? Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark