Jyllands-Posten

Tysk modegigant er danskernes foretrukne netbutik

7 af de 10 mest benyttede webbutikke­r her i landet er nu danske. Zalando fastholder dog en solid førerrolle.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Når danskernes foretrukne netbutikke­r gøres op, ligger den tyske modekoncer­n Zalando solidt i spidsen.

Det gaelder også i en ny statistik for 1. halvår 2022, hvor onlinehand­len faktisk faldt – også for Zalando.

Dansk Erhvervs e-handelsana­lyse for de første seks måneder af året viser, at onlinesalg­et totalt gik tilbage med 1 pct. sammenlign­et med samme periode året før. Det sker efter en periode med et stort boom i det digitale salg under coronapand­emien.

I den halvårlige statistik indgår også en opgørelse over de mest populaere netbutikke­r – baseret på en undersøgel­se blandt godt 7.000 forbrugere om navnet på deres senest anvendte netbutik.

Modekoncer­nen Zalando med hovedsaede i Berlin og salg i 25 europaeisk­e lande har gennem flere år haft en placering som nummer et på den liste. Det gaelder også i 1. halvår, hvor Zalando står til 6 pct. af alle handler, ifølge statistikk­en.

Dermed er Zalando større end Matas, Nemlig.com og H&M tilsammen, når det gaelder onlinesalg til danskerne.

Medvind til fysiske butikker

Positionen som nummer et fastholdes på et ellers presset marked sammenlign­et med i fjor. De fysiske butikker fik ny medvind i foråret, samtidig med at høj inflation og global usikkerhed nu i høj grad praeger markederne.

»Det, som blev oplevet fra marts 2020, da pandemien ramte, er noget, der kun sker én gang i en livstid. Den vaekst, som onlinesalg­et fik på to år, ville normalt vaere skabt over 10 år,« sagde Joanna Hummel, chef for Zalando i Norden og Baltikum, for nylig til Jyllands-Posten.

E-handelsdir­ektør Niels Ralund i Dansk Erhverv glaeder sig isaer over, at en raekke danske virksomhed­er er med på listen over de 20 mest benyttede onlinebuti­kker.

»Vi skal ikke mange år tilbage, før størstedel­en af listen bestod af udenlandsk­e virksomhed­er, så det er ganske positivt, at mere end halvdelen nu er danske, og at flere er med helt fremme,« udtaler Niels Ralund i en kommentar til analysen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark