Jyllands-Posten

Vestas hang i bremsen i rødt C25

-

Påmindelse­n om en mulig svag ordreindga­ng hos Vestas var mandag med til at laegge pres på vindmøllea­ktien, der også blev praeget af generelt negativ stemning forud for onsdagens rentemeldi­ng fra centralban­ken, Federal Reserve, Fed, i Washington.

»Nu går vi ind i en uge, hvor vi får fuld fokus på Fed, som skal på banen med sin rentemeldi­ng og rentemøde. Jeg forestille­r mig, at man har et marked, der er lidt afventende over for det. Det ligger til 75 basispunkt­er, men der er også nogle, der snakker om 100,« siger seniorakti­erådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire.

Seniorakti­erådgivere­n regner med et afventende marked, da markedsdel­tagerne går ind i en uge med fuld fokus på den amerikansk­e centralban­k, som skal på banen med rentemøde og efterfølge­nde rentemeldi­ng.

Med til at holde investorer­ne på sidelinjen var også, at børsen i London holdt lukket mandag som følge af Dronning Elizabeth II's begravelse, og det lagde ifølge Martin Munk en daemper på aktivitete­n og volumen i markedet.

Den negative tendens fortsatte mandag med et fald til C25-indekset på 0,71 pct. til 1.534,19 efter fredagens nedtur på 2,6 pct.

I toppen af C25-indekset endte Pandora med et plus på 3,1 pct. til 418,90 kr., da smykkeakti­en fulgte efter europaeisk­e luksusvare­producente­r, der blev løftet af, at Kina genåbnede den kinesiske millionby Chengdu.

Maersks B-aktie steg 2,2 pct. til 14.960 kr., og aktien kom dermed lidt igen efter fald torsdag og fredag på henholdsvi­s 4 pct. og 5,3 pct.

Vestas offentligg­jorde mandag sin anden ordre i 3. kvartal, og der er ifølge Sydbanks aktieanaly­sechef, Jacob Pedersen, ikke meget at lade champagnep­ropperne springe for i forhold til ordrerne i Vestas i øjeblikket.

Indtil videre er der bekraeftet to ordrer på i alt 147 megawatt. I 3. kvartal af 2021 annoncered­e Vestas 3.167 MW, mens den samlede ordreindga­ng landede på 3727 MW.

»Denne ene ordre aendrer dog ikke på, at det har vaeret et usaedvanli­gt magert indtryk, vi har fået indtil videre i kvartalet. Det magre indtryk kommer efter et par kvartaler, hvor ordreindga­ngen har vaeret skuffende,« siger Jacob Pedersen.

Vestas-aktien lukkede med et fald på 5 pct. i 154,66 kr. i bunden af eliteindek­set.

Forsikring­sselskabet Tryg fik saenket sin anbefaling til "hold" fra "køb" af den britiske bankkoncer­n HSBC. Kursmålet er uaendret 185 kr.

Forsikring­saktien faldt 0,2 pct. til 165,60 kr.

Bavarian Nordic tabte 0,7 pct. til 221,20 kr., til trods for at finanshuse­t Jefferies løftede sit kursmål til 310 kr. fra 280 kr.

Ambu-aktien lukkede med et fald på 4,6 pct. til 65,24 kr. i det laveste niveau i mere end fem år.

Generelt var medicinals­ektoren blandt de dårligst performend­e sektorer i Europa, og i Danmark gik det blandt andet ud over Genmab, der tabte 3,2 pct. til 2.595 kr.

Jan Bech Andersen, der er storaktion­aer i Brøndby IF med en ejerandel på 54,6 pct., naermer sig ifølge Ekstra Bladet et større salg af dele sin aktiepost inden for uger eller dage. Selskabet bekraefter, at man »løbende modtager henvendels­er fra interesser­ede investorer og fortsat har dialog med investorer for at afdaekke muligheder­ne for en mulig investerin­g«.

Aktien steg 12,7 pct. til 0,5960 kr. RTX steg 4,4 pct. til 131,60 kr. efter en opjusterin­g som følge af en bedre ordrelever­ing og tegn på, at komponentm­anglen i elektronik­branchen har vist begyndede tegn på at lette sine forventnin­ger til omsaetning­en og driftsover­skuddet for perioden.

Selskabet ser nu en omsaetning på omkring 650 mio. kr. fra 550-610 mio. kr. og et driftsover­skud på 40 mio. kr. fra før 10-30 mio. kr.

Intermail meddelte, at bestyrelse­n har besluttet at igangsaett­e en strategisk gennemgang af selskabet, der har til formål at afklare, hvordan Intermail bedst kan positioner­ne sig til aendringer­ne i markedet.

Kommunikat­ionsaktien steg 1,9 pct. til 16,50 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark