Jyllands-Posten

Kaede og it-selskab vil laere unge om genbrug

Ved at møde de unge i den virtuelle verden vil Elgiganten og Microsoft øge opmaerksom­heden på genbrug af gammel elektronik.

- ESBEN CRONBACHCH­RISTENSEN esben.cronbach@jp.dk

Danskerne er mestre i at købe ny elektronik. Til gengaeld har vi i lang tid vaeret rigtig dårlige til at skaffe os af med den igen.

Derfor har Elgiganten og Microsoft lanceret en ny kampagne, der skal fremme unges genbrugsva­ner. For at opnå det mål har man valgt at gå ind på et område, der er saerligt populaert i netop den aldersgrup­pe, nemlig ”Minecraft” – et spil, hvor man sammen med andre kan bygge store verdener af små blokke, man hakker i stykker. Fremover vil man, når man indleverer gammel elektronik i Elgiganten, have mulighed for at kunne få udbetalt 850 virtuelle mønter, såkaldte Minecoins, der kan bruges i spillet.

»Ved at arbejde sammen med Microsoft er jeg overbevist om, at vi når en masse unge – og får deres øjne op for de mange fordele, der er ved at genbruge frem for at smide ud,« siger adm. direktør i Elgiganten, Peder Stedal.

Nogle af de produkter, vi smider ud, virker stadig upåklageli­gt. Andre skal have en mindre reparation, før de igen fungerer fint. De produkter, der ikke kommer til at virke, er lavet med kostbare materialer, der sagtens kan anvendes i nye produkter.

Derfor skal de 850 Minecoins, der svarer ca. til 40 kr., fungere som et incitament, der får de unge til at genbruge gammel elektronik.

Man har valgt at fokusere kampagnen på unge, fordi målgruppen har »stor indflydels­e på mange af de beslutning­er, der traeffes i hjemmet«, skriver baeredygti­ghedsansva­rlig i Elgiganten Ditte Opstrup Andersen i et svar til Finans.

»Vores håb er derfor, at vi sammen med netop børn og unge kan få sat miljø og genbrug endnu højere på dagsordene­n end i dag,« uddyber hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark