Jyllands-Posten

KPMG vil tiltraekke talenter ved at fokusere på fleksibili­tet

Inflatione­n har intensiver­et kampen om talent. Men det er langtfra alt, der gøres op i kroner og øre i kampen om de bedste, lyder det fra revisionsh­us.

- IBEN SCHMIDT iben.schmidt@finans.dk

Talentjagt­en og kampen om at holde på medarbejde­re er intensiver­et, og det maerker man hos KPMG, der er på jagt efter 150 specialist­er til revisionso­g rådgivning­sforretnin­gen inden for de kommende 12-18 måneder.

I øjeblikket bliver der drejet på mange knapper i kampen om de bedste – også hos KPMG, der blandt andet arbejder med fleksibili­tet, det at kunne tilbyde kandidater en hurtig karriereve­j.

»Det er vigtigt, der ikke bliver givet løfter, virksomhed­er ikke kan leve op til. Vi forsøger meget at lave den forventnin­gsafstemni­ng, at vi ikke lover mere, end hvad vi kan holde,« udtaler Morten Mønster, CEO og seniorpart­ner i KPMG.

KPMG er en af ”The Big Four” – de fire største revisionsh­use, der også taeller Pwc, Deloitte og EY.

I kampen om talenterne ser topchefen det at vaere det yngste firma blandt konkurrent­erne som en fordel i rekrutteri­ngsøjemed.

Efter den såkaldte ”revisionsk­rig”, der startede i 2013, besluttede det globale KPMG at opbygge et nyt dansk selskab som følge af et tab af 50 partnere til rivalen EY.

Fordel at vaere yngst

Det at vaere et yngre firma giver i dag KPMG en fordel, når der skal rekruttere­s, siger topchefen, der peger på, at KPMG har relativt mange partnerudn­aevnelser:

»Vi vokser hurtigere, og det giver grundlag for udnaevnels­er. Det er et stort incitament, at folk kan have en hurtigere karriereve­j hos os, end de kan have hos konkurrent­erne.«

KPMG giver også ansatte en belønning for at finde nye kollegaer. Men det er langtfra alt i talentkamp­en, der kan gøres op i kroner og øre, lyder det.

»Vi fortaeller også, at vi gør noget for arbejdsgla­eden og bygger hele mennesker,« siger Morten Mønster.

Med hele mennesker mener han, at de ansatte skal have tid til at aflevere og hente deres børn i børnehaven eller hjaelpe med lektier om aftenen.

De seneste år er fleksibili­tet blevet det helt store tema – også i revisionsb­ranchen. Ligesom andre virksomhed­er har KPMG fokus på at forbedre arbejdsgla­eden blandt de ansatte.

Revisionsh­uset kører blandt andet med mantraet »frihed under ansvar«, hvor ansatte med naermeste leder planlaegge­r hjemmearbe­jdet.

»Vi skal blive bedre til at laese den enkeltes medarbejde­rs tilstand, ift. hvor de er i de forskellig­e faser i livet, og at det også kan tilrettela­egges. Det er en vigtig del af ledelsesop­gaverne,« siger topchefen.

Vil lette presset

På grund af konjunktur­erne er der et »stort opgavepres på den enkelte,« siger Morten Mønster. Derfor arbejder KPMG også med at blive bedre til at planlaegge og effektivis­ere opgaverne for at lette arbejdspre­sset.

Finans beskrev sidste år, hvordan alt for mange revisorer forlader deres job i de store rådgiverhu­se, fordi de bliver slidt op. Og revisionsb­ranchen har mange gange advaret om en truende mangel på revisorer.

Morten Mønster ser oftest talenterne gå til andre brancher end til konkurrent­er, men han afviser at saette tal på.

»Vi er en talentfabr­ik for dansk erhvervsli­v. Det gode er, at når vi uddanner talenter, har vi kun interesse i at bygge deres CV, og deres markedsvae­rdi stiger,« udtaler Morten Mønster.

Eftertragt­ede talenter

Han peger på to grunde til, at talenter vaelger at forlade branchen. En er, at kandidater­s CV bliver opbygget hurtigt.

»Hvis det er deres første job, har de prøvet den her profession, og så vil de prøve noget andet. På grund af vores karrieremu­ligheder og ordninger, og at vi er en ung organisati­on, så bliver de talenter, vi har, hurtigt eftertragt­ede.«

Det er et stort incitament, at folk kan have en hurtigere karriereve­j hos os, end de kan have hos konkurrent­erne. MORTEN MØNSTER, CEO OG SENIORPART­NER, KPMG

Du taenker ikke, det er, fordi de har bedre vilkår i andre virksomhed­er end i revision og rådgivning?

»Nej. Der er nogle, der vil prøve noget nyt, og andre synes måske, det er godt, når nogle henvender sig. Unge mennesker bliver jo smigret, når nogle henvender sig.«

Der er godt gang i forretning­en i øjeblikket, men sigtbarhed­en er kort, når Morten Mønster forsøger at anskue fremtiden.

»Markedet er godt, men det er et marked, der kraever øget specialvid­en. Det skal vi efterkomme. Det er på mange måder som en kontroller­et offensiv,« siger Morten Mønster og tilføjer:

»Der er nogle faktorer, der traekker op. Vi er en konjunktur­afhaengig virksomhed, og hvis der kommer en recession, og den bliver for kraftig, vil det også ramme os.«

KPMG har det seneste år oplevet en vaekst på 15 pct. og har ambitioner om at ramme samme vaekst det kommende år.

»Vi holder fast. Så kan det vaere, der bliver afvigelser på den baseline. Nu må vi se, hvor meget inflation, der udmøntes,« siger Morten Mønster.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark