Jyllands-Posten

»Det er vanvittigt, hvor meget man i løbet af en dag skal involveres i«

Jess Gregersen, der er blevet adm. direktør i Glaseksper­ten, bestraeber sig på at skabe en arbejdspla­ds med plads til selvironi og humor.

- MURAT TAMER navne@finans.dk

Da Jess Gregersen i oktober 2020 blev tilbudt stillingen som salgsdirek­tør for glasproduc­enten Glaseksper­ten i Hjørring, var målet klart: Han ville vaere virksomhed­ens nye topchef, og det fik han sagt, da han blev ringet op.

»Vi blev herefter enige om at lave en hensigtser­klaering, hvor det fremgik, at jeg skulle saettes ind som adm. direktør inden for to år,« fortaeller Jess Gregersen.

Nu har han overtaget posten som adm. direktør fra ejeren, Christian Larsen. Han har drevet virksomhed­en i 32 år og er blevet bestyrelse­sformand.

Den 49-årige Jess Gregersen kan godt maerke, at flere af virksomhed­ens beslutning­er skal gå igennem ham.

»Det er vanvittigt, hvor meget man i løbet af en dag skal involveres i,« siger han.

Han kom til Glaseksper­ten fra en stilling som salgsdirek­tør i køkkenprod­ucenten JKE Design.

Derudover havde han erfaring som salgsdirek­tør og kommerciel direktør i byggemater­ialelevera­ndøren Knauf.

Som adm. direktør har Jess Gregersen ansvar for alle grene af Glaseksper­ten, der har 180 ansatte og producerer forskellig­e glastyper til private og erhverv.

Han er rundet af en kommerciel tilgang. Det er, hvad han har haft mest at gøre med. Økonomien mener han også, at han har styr på.

»Det er produktion­sdelen, der er mest ny for mig, og som jeg skal saette mig mere ind i,« siger Jess Gregersen.

Han tilføjer, at det har vaeret en stor fordel, at der har vaeret en glidende overgang til den nye stilling.

Det har tiltalt Jess Gregersen, at Glaseksper­ten er ejerledet og har en flad organisati­onskultur. Det trives han med egne ord usaedvanli­gt godt i.

Ansatte skal inddrages

Jess Gregersen, der har en HD i afsaetning­søkonomi og i organisati­on og ledelse fra Aalborg Universite­t, betegner sig som en leder, der er pragmatike­r frem for teoretiker.

Han kan godt lide, at man ikke er så højtidelig, og der må godt vaere lidt selvironi og humor på arbejdspla­dsen. Og så foretraekk­er han at inddrage medarbejde­re i beslutning­sprocessen.

»Min tilgang er at skubbe beslutning­skompetenc­en så langt ud i organisati­onen som muligt,« siger Jess Gregersen.

»Det gør jeg, fordi jeg tror på, at dem, der ved, hvad det handler om, er de bedste til at traeffe beslutning­er. Altså skubber jeg ansvaret ud til dem, som vil vaere med til at tage det.«

Baeredygti­ghed ligger Jess Gregersen meget på sinde, og han har vaeret med til at ansaette en baeredygti­ghedskoord­inator i en nyoprettet stilling i Glaseksper­ten.

»Vores kunder efterspørg­er i højere grad baeredygti­ge produkter og dokumentat­ion for CO2-aftryk i byggebranc­hen,« siger han om årsagen til ansaettels­en.

Jess Gregersen, der er vendelbo, er gift med Malene. De har to sønner på henholdsvi­s 16 og 18 år. Familien bor i Støvring lidt syd for Aalborg.

Cykler i Rold Skov

Han tilstraebe­r at cykle et par gange om ugen på mountainbi­ke i Rold Skov, der ligger i naerheden af familiens hjem.

»Vi er en flok midaldrend­e maend, der har samlet os i en Messenger-gruppe, hvor man melder ind, når man har tid til at køre en tur,« fortaeller Jess Gregersen.

»Vi er blevet for gamle til at spille fodbold, og benene kan ikke rigtigt holde til løb mere, og derfor er cykling et godt alternativ.«

Fodbold følger han med i, og han har et favorithol­d.

»AaB er mit hold, og jeg forsøger at komme på stadion, så ofte det er muligt,« lyder det fra Jess Gregersen.

 ?? ?? Jess Gregersen er som adm. direktør øverste chef for Glaseksper­tens 180 ansatte. Foto: Brian Karmark
Jess Gregersen er som adm. direktør øverste chef for Glaseksper­tens 180 ansatte. Foto: Brian Karmark

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark