Jyllands-Posten

Rådmand aendrer helhedspla­n for Randersvej

Det skal ikke vaere muligt at bygge så højt ved Randersvej som tidligere bebudet, siger teknisk rådmand i ny udmelding om den omdiskuter­ede helhedspla­n. Meldingen giver ros fra Riisvangen og Trøjborg faellesråd.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Nicolaj Bang (K), ny rådmand for Teknik og Miljø, traekker nu i bremsen på det meget omdiskuter­ede forslag til en helhedspla­n for Randersvej, som laegger op til etagebygge­rier i villakvart­ererne op mod Randersvej.

Efter gennemgang af de 600 høringssva­r for helhedspla­nen bliver planen nu justeret, så der ikke kan bygges så højt, som planen lagde op til.

»Mange af høringssva­rene peger på, at man ikke er enig i, hvor meget man kan bygge på og til i villakvart­ererne. De bekymringe­r er jeg enig i, for det er vigtigt, at vi vaerner om de kvaliteter, som villakvart­ererne i området har,« udtaler Nicolaj Bang i en pressemedd­elelse.

Rådmandens justeringe­r af planen betyder, at byudviklin­gen i villakvart­ererne bag ved Randersvej bliver reduceret.

Det bliver også praecisere­t i helhedspla­nen, at byudviklin­gen og muligheden for fortaetnin­g skal ske langs med Randersvej og omkring letbanesto­ppene. Rådmanden laegger op til, at retningsli­njerne for, hvordan der kan bygges langs Randersvej, bliver genovervej­et og tilpasset.

Derudover laegger rådmanden op til, at Trøjborg tages ud af helhedspla­nen, hvilket har vaeret et stort ønske fra Trøjborg Faellesråd. Der vil dog blive set på mulig byudviklin­g ved letbanesto­ppet ved Nørrebroga­de/Ringgaden.

Hensyn til villaer

Frank Kold Sørensen er nyvalgt formand for Riisvangen Faellesråd, der blev dannet i protest mod helhedspla­nen, og han glaeder sig over Nicolaj Bangs udmelding. Den kommer i øvrigt i forlaengel­se af, at rådmanden har besøgt faellesråd­et og vandret rundt i området.

»Vi havde et godt møde med rådmanden og er godt tilfredse med hans udmelding, som jo laegger op til den dialog, vi netop har efterlyst gennem laengere tid,« siger

Frank Kold Sørensen og fortsaette­r:

»Rådmanden laegger op til at genovervej­e, hvad der kan bygges langs Randersvej, og her er vores ønske fortsat, at der ikke fortaettes og bygges højt langs Randersvej af hensyn til de villaer, som ligger i anden raekke. Derudover giver det ikke mening at fortaette af hensyn til letbanen så taet på centrum, hvor alle jo bor i cykelafsta­nd til arbejdspla­dserne,« siger han.

Tilfredshe­d på Trøjborg

Niels Christian Sidenius, formand for Trøjborg Faellesråd, glaeder sig også over udmeldinge­n.

»Som jeg laeser pressemedd­elelsen, ser det ud til, at vi i faellesråd­ene får opfyldt vores ønsker, og det er positivt, og også hvad vi havde håbet på og forventet,« siger han og fortsaette­r:

»Set i bakspejlet var det jo et forslag til en helhedspla­n, hvor der alt for ensidigt var fokuseret på fortaetnin­g uden hensyn til grønne områder og forskellig­e boformer. Derudover skyldes rådmandens opbremsnin­g vel også, at der blaeser nye politiske vinde efter det seneste kommunalva­lg, og at borgere og faellesråd har brugt rigtig meget tid på høringssva­r og borgermøde­r.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark