Jyllands-Posten

Trump sagsøgt for bedrageri

Ifølge søgsmål har Trump Organizati­on gjort sig skyldig i svindel. Trumps datter og søn sagssøges også.

-

Delstaten New Yorks justitsmin­ister sagsøgte onsdag den tidligere amerikansk­e praesident Donald Trump for bedrageri. Sagen er blevet anlagt ved en domstol på Manhattan.

Søgsmålet lyder blandt andet på, at Trump Organizati­on i forbindels­e med årlige finansiell­e beretninge­r fra 2011 til 2021 har gjort sig skyldig i »flere tilfaelde af svindel og vildlednin­g«. Også den tidligere praesident­s søn, Donald Trump Jr., og datter, Ivanka Trump, sagsøges.

Søgsmålet kommer efter flere års efterforsk­ning, som New Yorks justitsmin­ister, Letitia James, har stået for.

Trump Organizati­on har kaldt James' beskyldnin­ger »grundløse».

Efterforsk­ningen har blandt andet drejet sig om, hvorvidt Trumporgan­isationen indberette­de fejlagtige ejendomsva­erdier med det formål at kunne optage lån og få skatteford­ele.

Onsdagens søgsmål kommer efter et laengere og omdiskuter­et forløb. Undervejs har James beskyldt Trump, hans selskab og nogle familiemed­lemmer for bevidst at have forsøgt at forhale processen. Det skal de have gjort ved at ignorere staevninge­r og undgå at afgive forklaring.

Den tidligere republikan­ske praesident har beskrevet efterforsk­ningen som en politisk motiveret heksejagt. Letitia James er demokrat. Trump overvejer at stille op til praesident­valget i 2024.

Flere sager mod Trump

Han har, siden han gik af som praesident, vaeret involveret i flere juridiske processer. Blandt andet har forbundspo­litiet FBI foretaget en ransagning i Trumps private bolig Mara-Lago i Florida den 8. august. Det skete i forbindels­e med en undersøgel­se af hans håndtering af dokumenter fra praesident­tiden. Trump står også over for en efterforsk­ning i delstaten Georgia for sit forsøg på at aendre valgresult­atet i 2020. Han har afvist at have gjort noget galt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark