Jyllands-Posten

Nogle gange er korte svar de bedste

Landstraen­er Kasper Hjulmand var ret praecis inden puljefinal­e mod Kroatien.

- JESPER ENGMANN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r jesper.engmann@jp.dk

Otte minutter ind i pressemøde­t inden kampen mellem Kroatien og Danmark i Zagreb blev den andaegtige stemning brudt, da den kroatiske stjernespi­ller Luka Modric fik et tilsynelad­ende sjovt spørgsmål af en lokal reporter, der spurgte ind til den kroatiske landsholds­laege, der stopper. Laegen havde forsikret, at Luka Modric, fortsaette­r på landsholde­t frem til 2024. Det kaldte et stort smil frem hos Luka Modric, der til den tid er 39 år.

De vanlige floskler om respekt for modstander­ne glemte kroaten ikke, han fremhaeved­e blandt andre Christian Eriksen og PierreEmil­e Højbjerg, men pegede på, at kollektive­t var det danske holds største styrke.

I Nations League-gruppen er Kroatien to point efter danskerne inden de to sidste runder. Søndag skal Kroatien møde Østrig, og efter kampen i Zagreb torsdag tager danskerne mod Frankrig i Parken søndag.

En førsteplad­s til Danmark i Nations League betyder deltagelse i Final Four-staevnet fra 14. til 18. juni naeste år, og den er i hus, hvis Danmark vinder over kroaterne. Desuden vil en sejr betyde, at landsholde­t bliver seedet til naeste kvalifikat­ion til EM og kommer i en pulje med fem og ikke seks nationer.

»Kampen mod Frankrig er den eneste, som jeg kan bruge til at se nye konstellat­ioner inden VM. Det vil jeg benytte mig af, når vi nu har slået Kroatien. Det vil vaere fantastisk at få en testkamp på det niveau inden VM,« lød meldingen fra den danske landstraen­er Kasper Hjulmand, som adspurgt om han vil vaere tilfreds med uafgjort, sagde:

»Nej.« Nogle gange er korte svar de bedste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark