Jyllands-Posten

2022 har kurs mod det bedste år for sommerhuse

2022 har kurs mod det bedste år til dato for danske feriehusud­lejere.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Mens det danske boligmarke­d har mistet så meget fart, at priserne er begyndt at falde, bliver dampen holdt oppe på en helt anden del af boligmarke­det. De danske feriehuse styrer nemlig mod en endnu en rekord, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

»Det ser ud til, at 2022 bliver et rekordår,« siger Pia Loft, der er direktør i Feriehusud­lejernes Branchefor­ening.

I hele 2021 nåede antallet af overnatnin­ger op på 21,8 mio., hvilket er det højeste niveau, der nogensinde er registrere­t hos Danmarks Statistik. Statistikk­en straekker sig tilbage til 2004.

Rekorden fra 2021 slået

Til sammenlign­ing nåede antallet af overnatnin­ger i løbet af de første otte måneder af året op på 17 mio., hvilket er det højeste niveau for de første otte måneder af året. I rekordåret 2021 lå tallet af overnatnin­ger efter de første otte måneder af året på 14,6 mio.

Dykker man ned i tallene fra Danmarks Statistik, står det klart, at det saerligt er én gruppe, der har sendt 2022 i

Overnatnin­ger i alt år til dato Tyske overnatnin­ger år til dato

15.000.000 10.000.000 5.000.000 0 retning af en ny rekord. Og det er gaester fra Tyskland. Efter to år med et faldende besøgstal fra Tyskland som følge af corona, er tyskerne for alvor strømmet ind over graensen og ud i de danske sommerhuso­mråder igen.

»Vi er glade for, at tyskerne er vendt så staerkt tilbage, som de er. De står for to tredjedele af sommerhusu­dlejningen, så det er afgørende, at vi har de tyske gaester i husene,« siger Pia Loft.

Tyskerne er tilbage

Faktisk er tyskerne vendt tilbage i en grad, der ikke er set lignende. I de første otte måneder har gaester fra Tyskland tegnet sig for 10,5 mio. overnatnin­ger, og det er det højeste tal for de første otte måneder.

I forhold til 2023 er udsigterne dog mere usikre, påpeger man fra Feriehusud­lejernes Branchefor­ening. Det skyldes den nuvaerende økonomiske situation, hvor energipris­erne har fået inflatione­n til at banke i vejret.

»2023 ser egentlig fornuftigt ud, men det bliver interessan­t, når vi ser på, hvad der sker i forhold til energikris­en i Tyskland. Hvilken effekt vil det have på adfaerdsmø­nstret? Måske vil man faktisk se en tendens til, at tyskerne tager mere til deres naermarked­er, hvis der er et overskud på kontoen,« siger Pia Loft.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark