Jyllands-Posten

Martin Rossen får bestyrelse­spost i ny fond

Martin Rossen, der for nyligt blev en del af statens nye superfond, har sluttet sig til endnu en bestyrelse.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Han blev kendt som statsminis­ter Mette Frederikse­ns højre hånd.

I ni år har den tidligere stabschef og saerlig rådgiver samarbejde­t med Mette Frederikse­n, men for lidt over to år siden var det slut.

Martin Rossen sagde farvel til Statsminis­teriet og dansk politik til fordel for en stilling som senior vice president i industriko­ncernen Danfoss. Siden er han trådt ind i flere bestyrelse­r, og nu har Rossen scoret endnu en bestyrelse­spost.

Han er blevet en del af bestyrelse­n i Fonden Go To Sønderborg. Det fremgår af cvr-registeret.

Fonden er stiftet af Danfoss-familien gennem fonden Bitten og Mads Clausens Fond, der ejer størstedel­en af aktierne i milliardko­ncernen.

Udover Danfoss-familiens fond er også Sønderborg Kommune medstifter af Fonden Go To Sønderborg.

Hjaelp til Sønderborg

Målet med fonden er at markedsfør­e Sønderborg og skabe økonomisk vaekst og øget beskaeftig­else i området. Det skal se ved at skabe bedre rammer for at bo, opleve, studere og drive forretning i Sønderborg.

»Vi har valgt Martin (Rossen red.) på grund af hans velkendte strategisk­e evner, men selvfølgel­ig også fordi han er opvokset i Sønderborg Kommune og kender regionens rivende udvikling de seneste 20 år. Martin (Rossen red.) er engageret i Sønderborg og området med hjertet, og for ham er det mere end en profession­el udfordring,« oplyser bestyrelse­sformand Peter Mads Clausen.

Fonden Go To Sønderborg ejer aktieselsk­abet Goto Sønderborg, og det er her, at Danfoss-familien i samarbejde med Sønderborg Kommune forventer at få områdets økonomi til at vokse og øge antallet af beskaeftig­ede.

»Planen er, at vi skal hjaelpe

Sønderborg med at udvikle sig yderligere til en grøn internatio­nal udviklings­hub. Vi vil gerne skabe en baeredygti­g fremtid lokalt og vaere et forgangsbi­llede nationalt. Det tror vi, at vi kan i faellesska­b med kommunen, erhvervsli­vet og borgerne,« udtaler Peter Mads Clausen.

For ikke engang en måned siden fik Martin Rossen desuden en bestyrelse­spost i den nye superfond, Danmarks Eksport- og Investerin­gsfond.

Fonden har mere end 40 mia. kr. at investere for og blev stiftet, efter det politisk blev besluttet at slå Vaekstfond­en, EKF Danmarks Eksportkre­dit og Danmarks Grønne Investerin­gsfond sammen.

Jyllands-Posten har tidligere beskrevet, at menige bestyrelse­smedlemmer som bl.a. Jesper Buch og Mia Wagner, der også er en del af fondens bestyrelse, modtager hver 200.000 kr. om året. Det samme gør Martin Rossen.

Det har ikke vaeret muligt at få oplyst, hvor meget Martin Rossen modtager for sit arbejde i Fonden Go To Sønderborg.

Fonden oplyser, at det vil fremgå af årsrapport­en, når den er klar. Fonden Go To Sønderborg blev etableret i starten af 2022.

 ?? ?? Martin Rossen, der her ses til venstre på billedet, var stabschef under Mette Frederikse­n. Siden har han fået flere bestyrelse­sposter i erhvervsli­vet.
Martin Rossen, der her ses til venstre på billedet, var stabschef under Mette Frederikse­n. Siden har han fået flere bestyrelse­sposter i erhvervsli­vet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark