Jyllands-Posten

Faedreorlo­v kan vaere springbrae­t til et balanceret arbejdsliv

Rådgivning, rejser og dage med møder så langt øjet raekker kan koste på hjemmefron­ten. Min netop afsluttede faedreorlo­v har givet afsaet til at skabe et mere balanceret arbejdsliv.

- CHRISTOFFE­R HUSTED RASMUSSEN

Med en karriere som management­konsulent og topleder kan jeg aerligt sige, at det er den absolut fedeste karriere, jeg kunne ønske mig. Men skal det vaere en baeredygti­g livsstil, er det vigtigt også at give plads til alt det, livet rummer ved siden af.

”Consulting is more than a job, but less than a life”, plejer jeg at understreg­e, når nye dygtige og ambitiøse konsulente­r traeder ind ad døren hos Kearney.

Livet er ikke lineaert, og fleksibili­tet og orlov skal derfor vaere en naturlig del af konsulentk­arrieren, selvom det kan vaere lettere sagt end gjort.

Som leder er det min ambition at gå forrest. Det gaelder også i dette spørgsmål. Og jeg er netop vendt retur efter tre måneder, hvor dagens program hovedsagel­igt var opfyldt af min familie, men også fyldt med reflektion­stid over, hvilken fleksibili­tet jeg gerne vil skabe for mig selv og mine kolleger.

Selvom det ikke var muligt at traekke stikket 100 pct., opnåede jeg det, jeg havde sat mig for: Vigtigst af alt er jeg kommet taettere på mine børn. Dernaest har et kaerkommen­t biprodukt vaeret, at orloven har givet afsaet til et mere balanceret arbejdsliv rodfaestet i tre erkendelse­r:

Indse, at du ikke er uundvaerli­g: Vi omgiver os med begavede mennesker, som kan og skal kunne traeffe en lang raekke beslutning­er selv. Som leder traeder jeg til, når der er behov, men det er vigtigt at opretholde den rette balance og turde at skubbe beslutning­skraften nedad. Det kraever åbenhed og transparen­s om den ledelsesma­essige linje, en tydelig prioriteri­ng samt dyb tillid til det team, der omgiver en.

Dyrk det hele menneske: Det er mennesker i balance og trivsel, som i samspil med kolleger og kunder formår at dyrke kreativite­ten, nytaenke og innovere.

Det, at traede ud af den daglige trummerum, i korte og eller laengere perioder, skaber plads til refleksion, øger energinive­aet, og fremmer følelsen af at komme på forkant med tilvaerels­en.

Det skaber en positiv synergieff­ekt mellem det private og det profession­elle.

Balancér forventnin­gerne: For at skabe en kultur, hvor fleksibili­tet er naturligt og accepteret, er det afgørende, at man som leder går foran som rollemodel. Det er helt centralt for at lykkes med at gøre det naturligt for alle medarbejde­re at vaere tydelige om prioritete­r og reservere de frirum, der er behov for.

Nogle gange kan det vaere en laengereva­rende orlov, men det vigtigste er, at fleksibili­teten i dagligdage­n skaber et arbejdsliv i balance.

Dansk landechef og partner, Kearney

Vi omgiver os med begavede mennesker, som kan og skal kunne traeffe en lang raekke beslutning­er selv.

Jeg er kommet retur til Kearney med fornyet energi og bedre balance i mit arbejds – og familieliv. Jeg håber, det vil inspirere andre til at gøre det samme, så vi får det hele menneske med på arbejdspla­dsen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark