Jyllands-Posten

Novo Nordisk, Vestas og Ørsted bidrog til, at C25 sluttede i plus

-

Med Bavarian Nordic, Vestas og Ørsted i førerfelte­t fik det danske aktiemarke­d - målt på C25-indekset onsdag revanchere­t sig efter seks dages nedtur til det laveste niveau siden november 2020.

Derimod fortsatte den voldsomme nedtur i GN og DSV, mens markedsdel­tagerne så frem mod aftenens resultat af rentemødet i den amerikansk­e centralban­k, Federal Reserve og en ventet renteforhø­jelse på 75 basispoint.

»Det ligger til 75 basispoint, men 100 basispoint er også naevnt, så det bliver spaendende, hvor det lander,« siger seniorakti­erådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire.

»Markedsrea­ktionen kommer nok til at afhaenge meget af retorikken fra Fed-chef Jerome Powell på det efterfølge­nde pressemøde. Her vil markedet holde nøje øje med signaler om, hvor Fed ser renten toppe,« tilføjer han.

Efter seks dage med uafbrudt tilbagegan­g og et samlet fald på 9,5 pct. rettede det danske eliteindek­s, C25, sig onsdag 1,15 pct. til 1.523,67.

Helt i toppen af C25 endte Bavarian Nordic med en stigning på 4,1 pct. til 245,30 kr. Tirsdag steg Bavarian 6,6 pct. efter en stor canadisk ordre, og onsdag nød den desuden godt af en løftet kursmål hos den amerikansk­e storbank Citigroup til 480 kr. fra 455 kr. Anbefaling­en er uaendret køb.

Energi- og forsynings­aktier havde generelt en positiv dag på aktiebørse­rne i Europa, og herhjemme lå Vestas og Ørsted da også i toppen med stigninger på 4,0 pct. til henholdsvi­s kurs 157,02 og 711,60 kr.

»Novo Nordisk traekker også paent op, efter at den har haft det lidt svaert på det seneste, hvor den er faldet sammen med det brede marked. Dem, der er til teknisk analyse, kan konstatere, at kursen har vaeret nede at snuse til under det 200 dages glidende gennemsnit på 747 kr. Aktien har tidligere fundet støtte i det område, og det ser også ud til at gøre sig gaeldende nu, siger Martin Munk.

Novo-aktien steg 2,6

757,20 kr.

GN sluttede i bunden

pct. til

I bunden af C25 lå GN med et fald på 3,8 pct. til 170,25 kr. Det var syvende dag i traek med fald i aktien. Nedturen skydes bekymring for, hvor hårdt selskabet bliver ramt på salget af den høje inflation. Der har også vaeret fokus på selskabets gaeld - ikke mindst efter sidste års milliardop­køb af Steelserie­s, der laver gamingudst­yr.

Blandt transporta­ktierne dykkede DSV desuden 2,5 pct. til 924,40 kr., mens Maersk B endte 0,7 pct. højere i 14.810 kr. Den amerikansk­e investerin­gsbank Goldman Sachs har saenket kursmålet for DSV til 1.480 kr. fra førhen 1.650 kr. Anbefaling­en er uaendret køb.

Samtidig har Goldman Sachs reduceret kursmålet for Maersk-aktien med omtrent 30 pct. til 17.000 kr. fra førhen 24.000 kr. Aktiens anbefaling fastholdes ifølge Bloomberg News på neutral.

Parken forbereder salg

Fodboldklu­bben AaB meddelte onsdag, at det i forbindels­e med en igangvaere­nde strategipr­oces undersøger en henvendels­e fra en potentiel udenlandsk investor.

AaB vil nu undersøge investoren i forhold til målsaetnin­g, kemi og konditione­r, fremgik det. Fodboldakt­ien steg 3,5 pct. til 41,80 kr.

Parken, som står bag fodboldklu­bben F.C. København, kunne endvidere fortaelle, at selskabet har besluttet at undersøge muligheder­ne for et helt eller delvist salg af Lalandia-aktivitete­rne.

Aktien i Parken Sport & Entertainm­ent steg 2,4 pct. til 84,40 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark