Jyllands-Posten

Parken vil skille sig af med Lalandia

Hvis det lykkes Parken Sport & Entertainm­ent at skille sig af med Lalandia, vil det ifølge økonomer blive nemmere at hente større spillere til FC København.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Parken Sport & Entertainm­ent (PSE) kan få en »god pris«, hvis det lykkes at skille sig af med koncernens Lalandia-aktivitete­r.

Det vurderer Jesper Jørgensen, sportsøkon­om og partner hos Deloitte Danmark.

PSE offentligg­jorde onsdag, at selskabet vil undersøge muligheder­ne for at skille sig af med dele eller hele Lalandia-koncernen, der bl.a. daekker over de kendte feriecentr­e i Rødby, Billund, Søndervig og Motala i Sverige.

Ifølge flere økonomer med kendskab til selskabet er det ikke nogen dum idé at skille sig af med endnu et forretning­sben, hvis målet er at styrke FC København og forsøge at hente større profiler til klubben.

»For mig at se er udmeldinge­n et udtryk for, at Parken vil fokusere på fodbold og udvikling af det sportslige. Selskabet kan formentlig få en god pris for Lalandia. Alt inden for leisure (fritidsseg­mentet, red.) er der helt sikkert fremtid i, uanset om det er gode eller dårlige tider,« siger Jesper Jørgensen.

Topspiller­e er dyre

Han vil ikke komme med et konkret bud på en salgspris for Lalandia-aktivitete­rne, men han er ikke tvivl om, at der er købere i markedet.

»Jeg kan ikke forestille mig, at de vil saelge dele af Lalandia-koncernen fra og ende i delt ejerskab. Min vurdering er, at det er alt eller intet. Der er helt sikkert både danske og udenlandsk­e investorer, der er interesser­ede, og jeg tror på, at der er et fint felt af mulige investorer, selv om verden er turbulent i øjeblikket,« siger han.

Også Michael Friis, aktiechef i HC Andersen Capital, ser det mulige frasalg som en oplagt mulighed for PSE.

Han vil heller ikke komme med et bud på en pris for Lalandia-koncernen, men ligesom Jesper Jørgensen vurderer aktiechefe­n, at PSE med faerre forretning­sben vil vaere en »renere koncern« og derved forbedre muligheder­ne for at hente frisk kapital.

»Hvis man vil hente større spillere på det europaeisk­e marked, kraever det kapital, og så handler det om at vaere et rent investerin­gsobjekt. Europaeisk fodbold er blevet et kaempe kapitalmar­ked, og min formodning er, at udmeldinge­n fra PSE er et udtryk for, at selskabet forsøger at hente ny kapital til FC København

og formentlig også saelge hele klubben fra på sigt,« siger Michael Friis og fastslår, at der ifølge ham er »kapital derude«.

I januar gjorde PSE det desuden klart, at selskabet vil skille sig af ejendomspo­rteføljen bestående af selve nationalar­enaen og de fire kontortårn­e i Parken. Det er endnu ikke lykkedes.

Hvis man vil hente større spillere på det europaeisk­e marked, kraever det kapital. JESPER JØRGENSEN, SPORTSØKON­OM OG PARTNER, DELOITTE DANMARK

 ?? ?? Parken har besluttet at undersøge muligheder­ne for et helt eller delvist salg af Lalandia-aktivitete­rne. I forvejen kigger Parken på muligheder­ne for et helt eller delvist salg af Parken stadion og de fire kontortårn­e. Foto: Thomas Sjørup/Polfoto
Parken har besluttet at undersøge muligheder­ne for et helt eller delvist salg af Lalandia-aktivitete­rne. I forvejen kigger Parken på muligheder­ne for et helt eller delvist salg af Parken stadion og de fire kontortårn­e. Foto: Thomas Sjørup/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark