Jyllands-Posten

Konsulentk­aempe lander rekordresu­ltat

Der er fremgang på alle forretning­sområder hos Deloitte, hvis danske omsaetning vokser med 19 pct.

- IBEN SCHMIDT iben.schmidt@finans.dk

Deloitte har travlt. Både med at rådgive kunder, der står midt i store transforma­tioner, men også med at finde og holde på folk og talenter, der er i høj kurs i øjeblikket.

»Det sidste år har vaeret supertravl­t,« siger Anders Dons, adm. direktør og partner i Deloitte Danmark, der kan praesenter­e en rekordvaek­st på 19 pct. i nyt regnskab.

Naermere bestemt lander revisions- og rådgivning­svirksomhe­den i regnskabså­ret, der løber til maj 2022, en omsaetning på 4,4 mia. kr. Der har vaeret fremgang på alle Deloittes fem forretning­senheder på alt fra revision til juridisk rådgivning, rådgivning i forbindels­e med virksomhed­sopkøb, cyberrisik­o, ledelse, klimatjene­ster og digital transforma­tion.

Kamp om talenter

»Alt dette skabte et rekordår på naesten 20 pct. vaekst. Det er ret vildt. Det er historisk store omstilling­er på baeredygti­ghed og teknologi, virksomhed­erne har gang i. Mange af de megatrends, der sker rundt om ørerne på os, hjaelper vi med. Det kraever mange mennesker.«

Deloitte har i saerdelesh­ed vaeret flittig til at tiltraekke, hyre, byde velkommen til og udvikle nye talenter. I Danmark er Deloitte vokset med 1.000 folk ifølge regnskabet.

Revisionsh­usene står ligesom resten af erhvervsli­vet i en intensiver­et kamp om talenter 5.000 4.500 4.000 3.500 3.000 2.500 2.000

2018

og arbejdskra­ft. Derfor er Anders Dons glad for, at Deloitte har kunnet tiltraekke nye ansatte i løbet af året.

Rekordomsa­etningen kommer midt i en periode, hvor store dele af erhvervsli­vet kaemper med voksende priser på energi, stigende inflation og mangel på arbejdskra­ft.

Markedssit­uationen påvirker også Deloitte. Inflatione­n i lønninger er vokset over de seneste 18 måneder, lyder det.

»Prisen på talent og jagten på talent har vaeret høj. Derfor har vi som mange andre vaeret ude og øge lønninger og priser,« siger Anders Dons uden at blive konkret.

Omkostning­er 15 pct. op

Omkostning­er til medarbejde­re, inklusive vederlag til partnerne, koster i regnskabså­ret Deloitte 2,9 mia. kr. Det er en stigning på 15 pct. sammenlign­et med året forinden. Stigningen skyldes primaert det øgede aktivitets­niveau og en medfølgend­e stigning i medarbejde­rstaben.

Deloitte er kommet staerkt fra start og har i 1. kvartal af indevaeren­de regnskabså­r haft en vaekst på 20 pct., fortaeller topchefen.

»Der er stadig høj efterspørg­sel, og vi kan se, den fortsaette­r. Men når man ser på volatilite­ten i markedet og finansmark­ederne, kan vi også se, at antallet af børsnoteri­ngerne er faldet.«

Udover at der har vaeret få børsnoteri­nger i Danmark, er aktivitete­n på markedet for virksomhed­shandler stilnet en smule af.

Men det er for tidligt at vurdere, hvad der kommer til at ske, siger Anders Dons.

»Det bliver endnu et meget travlt år, men nok et niveau ned i forhold til det år, vi lige har vaeret igennem.«

Hos Deloitte er der stadig gang i opkøbene.

For nylig købte konsulenth­uset virksomhed­en Framework Digital for 99 mio. kr., der ventes at føre til en stigning i omsaetning­en på ca. 100 mio. kr. naeste år.

Opkøbet er et blandt flere, revisions- og rådgivning­svirksomhe­den i Norden har foretaget de seneste fem år som følge af efterspørg­slen på tech og innovation.

Men opkøb kan vaere med til at skaffe de kompetence­r, der mangler i huset.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark