Jyllands-Posten

Direktør i KMD: »Jeg har aldrig for alvor haft en rollemodel at se op til«

Na’Tosha Bard, der er teknologid­irektør i KMD, havde i sin tid svaert ved at finde et kvindeligt forbillede. Nu er hun selv et af slagsen.

- STEFFEN VILLADSEN steffen.villadsen@finans.dk

Da Na’Tosha Bard valgte at bytte palmerne i Saint Petersburg i Florida ud med København, var det hverken på grund af Danmarks plads på den gastronomi­ske himmel eller illusionen om, at danskerne er verdens lykkeligst­e folk.

Sammen med kaeresten, Levi, havde hun drøftet muligheden for at søge job i Sydeuropa. Men den danske gamingvirk­somhed Unitys progressiv­e tilgang til at ville demokratis­ere spilindust­rien vandt over drømmen om en solrig tilvaerels­e sydpå.

»Vi vidste ikke noget om Danmark,« begynder hun.

»Vi laerte først Unity at kende, og så måtte vi lave en masse research på resten. Det viste sig, at bortset fra vejret så var det et rigtigt godt match.«

Den 37-årige amerikaner er født og opvokset i byen Paris i Texas, og snart 12 år efter sin beslutning om at flytte på tvaers af Atlanterha­vet indtager Na’Tosha Bard en central plads i toppen af den danske techbranch­e.

Hun er blevet teknologid­irektør (CTO) i KMD, der er blandt landets helt store leverandør­er af digitale løsninger til det offentlige og private erhvervsli­v.

Vejen til toppen af den Ballerup-baserede itvirksomh­ed begyndte med et møde til et arrangemen­t for fire år siden. Dengang var

Na’Tosha Bard og den davaerende KMD-topchef Eva Berneke begge inviteret til at tale til eventet ”Woman in Tech Copenhagen”.

Fremtraede­nde kvinder

For at tage fat på diskussion­en om det sparsomme antal kvinder i techbranch­en var der til eventet samlet en raekke fremtraede­nde kvinder, heriblandt Na’Tosha Bard. Hun skulle fortaelle om vejen til succes. Og arrangemen­tet skulle vise sig at blive afgørende for hendes karriere.

For hun fik kontakt til Eva Berneke, der i 2020 kontaktede Na’Tosha Bard og tilbød hende en ledende stilling i KMD’s udviklings­afdeling.

For Na’Tosha Bard var deltagelse­n i 2018 på konference­n om kvinder i it-sektoren ingenlunde tilfaeldig. Hun havde nemlig en klar ambition med at bruge sin stemme i debatten om kvinder i techbranch­en. I løbet af sine studier og karriere havde hun haft svaert ved at spotte kvindelige rollemodel­ler.

»I min karriere har jeg måttet finde min egen vej. Jeg har haft nogle få, der har fungeret som mentorer for mig i dele af mit liv. Men jeg har aldrig for alvor haft en rollemodel at se op til.«

Derfor arbejder Na’Tosha Bard aktivt med at vaere synlig i virksomhed­ens kontordomi­cil over for andre kvindelige ansatte, men også over for de potentiell­e kandidater, som KMD kaemper for at kunne rekruttere.

Selvom hun bruger meget tid på at få flere kvinder ind i it-industrien, prioritere­r hun højt at vaere sammen med sin egen familie og få balance i hverdagen.

Hun har sammen med Levi fået to børn. Begge blev født på Rigshospit­alet, der ligger klods op ad Nørrebro, hvor familien boede indtil for få år siden. Her nød Na’Tosha Bard godt af den store grad af diversitet, der gjorde hende tryg i mødet med Danmark.

Et godt sted at bo

Når hun nu cykler forbi Rigshospit­alet med sine to børn på vej mod en af deres favoritleg­epladser i eksempelvi­s Faelledpar­ken siger hun altid, at »derinde er I født«.

Familien bor nu i Dyssegård mellem Emdrup og Søborg.

Her har familien købt et hus fra 1919. Det lå altså der laenge før, at storbyens børnefamil­ier søgte i den retning for at få ro og plads til hinanden.

Med sin helt egen udgave af den danske model får Na’Tosha Bard tid til at engagere sig i familien, sit kraevende topjob og ikke mindst at prioritere sin og kaerestens faelles store passion. Det er gaming og braetspil.

»Danmark har vist sig at vaere et rigtigt godt sted for os at bo.«

 ?? ?? Na’Tosha Bard er sammen med sin familie faldet godt til i Danmark. Foto: Sofia Busk
Na’Tosha Bard er sammen med sin familie faldet godt til i Danmark. Foto: Sofia Busk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark