Jyllands-Posten

Nu skal den nyåbnede flydende strand gøres mere sikker

Der er behov for at udskifte landgangsb­roerne til den flydende strand på Aarhus Ø, hvilket er årsagen til, at den i øjeblikket er afspaerret.

- JONAS WREDE HANSEN Lokalavise­n Aarhus jonas.w.hansen@lokalavise­n.dk

Det er en begivenhed­srig historie, som den flydende sandstrand ved Aarhus Ø har haft i sin ellers ganske korte levetid. I 2018 var det meningen, at den skulle åbne i Bassin 7 samtidig med havnebadet. Men det blev droppet, da bølgerne fra Molslinjen viste sig at vaere ødelaeggen­de. Så rykkede Molslinjen til Østhavnen, og i marts blev den flydende sandstrand så bugseret hen til den oprindelig­e plads efter at have ligget på den midlertidi­ge placering ved Dome og Visions på Pier 2.

I juli måned – efter fire års ventetid – blev den flydende strand endelig åbnet som nabo til havnebadet, men blot et par måneder efter er den for en stund blevet lukket for offentligh­eden. Årsagen er, at de to landgangsb­roer til stranden, som man i øvrigt ikke må bade fra, skal udskiftes.

»Der har vaeret to landgangsb­roer, som vi har vurderet ikke var gode nok, og så har vi besluttet, at de skulle udskiftes. Vi har derfor fået produceret nogle mere solide og sikre landgangsb­roer, da de nuvaerende var blevet lidt medtaget med tiden,« fortaeller Steen Hestbek, chefkonsul­ent ved Teknik og Miljø hos Aarhus Kommune og projektans­varlig for Aarhus Ø.

Har broen vaeret usikker, imens stranden har vaeret åben for offentligh­eden?

»Nej, nej. Overhovede­t ikke. Det har slet ikke vaeret muligt at falde ned eller noget som helst på den måde. Vi har bare fået produceret nogle mere hensigtsma­essige løsninger,« fortaeller Steen Hestbek.

Ved den gamle landgangsb­ro er der en kløft. Vurderer du, at broen er sikker?

»Dem, der står for det, har ikke vurderet, at det er farligt. Det er jo heller ikke, fordi det er et hul ned til ingenting. Det er den kløft, som bliver rettet op med de nye broer, så vi gerne skulle få sikret, at der er en perfekt overgang,« fortaeller Steen Hestbek, som forklarer, at udskiftnin­gen først sker nu og ikke i forbindels­e med åbningen af sandstrand­en i sommer, da der har vaeret lang leveringst­id på materialer­ne:

»De består af meget stål, som ikke er til at få fat på i øjeblikket.«

Onsdag var den ene landgangsb­ro blevet fjernet for at gøre plads til en ny og bedre løsning.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark